Geen categorie

Halve marathon in de hitte

Vandaag was het zo ver: de Amersfoort Marathon. Mijn streven was om te hier voor de eerste keer een halve marathon onder de 90 minuten te lopen! Gezien het weer, heb ik gister besloten dit doel te laten varen. Geen onmogelijke dingen verwachten en goed op mijn eigen lichaam letten. Als ik van te voren had geweten dat het vandaag zo warm zou worden had ik me waarschijnlijk niet ingeschreven. Dus maar goed dat ik het niet wist😉!

Vanmorgen om 8.15 in de trein naar Amersfoort gestapt. In Enschede nog de enige hardloper in de trein, maar ieder station kwamen er meer bij! In Amersfoort snel mijn rugzak ingeleverd en op zoek gegaan naar mijn suporter! Lucienne stond al bij de start op me te wachten. Gezellig!

Na het startschot (ging die te vroeg?) lekker rustig gestart. Daarna was het erg moeilijk om op het smalle parcours op de dijk mensen in te halen. Dat was maar goed ook, want dit hield het strebertje in mij netjes in toom. Het was een mooie route, veel door het buitengebied. Helaas weinig schaduw en vaak weinig tot geen supporters aan de kant.

Het laatste stuk nog wel iets kunnen versnellen en uiteindelijk gefinisht met een tijd van 1.48.42. Dit komt niet in de buurt van de 91 minuten bij de CityPierCity, maar het was in Den Haag ook een stuk minder heet.

Dit is mijn eerste halve marathon waar ik geen enkele drankpost heb overgeslagen. Goed drinken met dit hete weer.

Halverwege zag ik suportster Lucienne aan de kant van de weg staan, zij zag mij niet. Tot ik begonnte zwaaien, maar toen ze het door had was ik al voorbij! Helaas, geen actiefoto! 😉

Na de finish werden we behalve met een medaille ook verwend met een bak kwark van 500 gram. Die kon ik goed gebruiken. Ik heb volgens mij nog nooit zo snel een bak kwark weggewerkt. 😉

Nog even samen met supportster Lucienne geproost op het terras en nu in de trein terug naar Enschede.

Ik weet nu dat ik ook met warme temperaturen een halve marathon kan lopen, maar ben enorm blij dat ik niet voor de hele heb gekozen!

2 gedachten over “Halve marathon in de hitte”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s