Geen categorie

Pijntjes tijdens het lopen

IMG_2641Half mei heb ik nieuwe hardloopschoenen gekocht. Helemaal blij was ik met mijn Brooks EK Amsterdam special Edition. Uit de looptest bij Runnersworld kwamen deze voor mij als beste naar voren. Natuurlijk heb ik me hierna direct ingeschreven voor de Amsterdam CityRun op 10 juli. Met deze schoenen moet ik daar natuurlijk wel aan mee doen.

En toen ging ik lopen met deze schoenen. Vanaf de eerste keer had ik last van mijn linker knie. In het begin dacht ik dat ik deze schoenen gewoon moest inlopen. Maar helaas ging het gevoel niet weg. Geen pijn die zo erg was dat ik moest stoppen met lopen. Heb zelfs de halve marathon in Amersfoort op deze schoenen kunnen lopen. Maar wel zeurend genoeg om tijdens het lopen steeds met mijn gedachte bij mijn knie te zijn.Ik merkte dat dit ook gevolgen had voor mijn loopplezier en ook mijn snelheid  ging omlaag.

Afgelopen donderdag, na toch wat uitstelgedrag, teruggegaan naar Runnersworld. Nogmaals de looptest gedaan met mijn nieuwe, maar ook met mijn vorige paar schoenen. Met mijn vorige schoenen kwam ik toch net iets beter neer. Het probleem bleek heel simpel op te lossen, met hardloopinlegzooltjes. Zaterdag 12 km hardgelopen zonder pijntjes in mijn knie.

De volgende keer dus niet zo lang wachten en bij kleine problemen direct om hulp vragen! Ik loop nu weer met meer plezier en kan gewoon met mijn “Amsterdam Edition”-schoenen deelnemen aan de CityRun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s