Geen categorie, Hardlopen

De Brooks 10k Championsrun en de weg daar naar toe!

Een tijdje geleden heb ik nieuwe hardloopschoenen aangeschaft. Bij de hardloopwinkel waar ik altijd naar toe ga, werd mij de Brooks Special Amsterdam 2016 Edition aanbevolen. Met deze schoenen zat er maar één ding op; DIRECT aanmelden voor de Brooks 10K Championsrun in Amsterdam.

Jammer genoeg kreeg ik vanaf dat moment last van mijn knie, hierdoor nam het plezier in hardlopen toch een beetje af.

Uiteindelijk teruggegaan naar de hardloopwinkel, misschien lagen de klachten aan mijn nieuwe schoenen. Bij de winkel speciale inlegzooltjes (gratis) meegekregen en weer vrolijk gaan lopen. Helaas werden de pijntjes wel minder, maar ze verdwenen niet. De pijntjes verdwenen ook niet meer direct na het lopen. Met de Brooks 10 K in het vooruitzicht ben ik, afgelopen zaterdag, toch maar teruggegaan naar de winkel. Daar gaven ze aan dat de inlegzooltjes misschien niet helemaal goed waren, vanuit de hardloopwinkel zijn ze voor mij met de inlegzooltjes naar de schoenmaker gegaan en is er een aanpassing aan de zooltjes uitgevoerd. Hiermee moet het probleem opgelost zijn. Ook dit werd weer helemaal gratis geregeld. Eenmaal weer buiten wist ik het niet meer: ben ik nou goed geholpen of juist niet? Ga ik het eerst proberen met deze aangepaste zooltjes en dan verder kijken of ga ik toch ergens anders om een second opinion vragen. Uiteindelijk (op advies van een vriendin) besloten toch maar even naar een andere hardloopwinkel gegaan. Mijn probleem uitgelegd. De winkelmedewerker  was direct heel duidelijk. De Brooks Special Edition is een wedstrijdschoen en geen trainingsschoen. Dit zou de pijn in mijn knie zeer zeker kunnen verklaren. Goede schoenen voor af en toe een wedstrijd en maximaal één keer per week intervaltraining, maar niet om drie dagen per week op te lopen.  Geadviseerd om met deze informatie terug te gaan naar mijn vertrouwde winkel (nog steeds niet gedaan!)  en daar te vragen om “trainings”schoenen.

s[portUiteindelijk besloten om toch bij deze, voor mij nieuwe, winkel een loopmeting te doen en andere schoenen aan te schaffen. Het zijn uiteindleijk de Saucony Ride 9 geworden.

Ik heb in ieder geval geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren, als het niet goed voelt, is het waarschijnlijk niet goed. En beter te vertrouwen op mijn eigen oordeel.

sport2De volgende dag was het zo ver: de Brooks 10K Championsrun! Eerste dilemma: op welke schoenen ga ik nu lopen? Van mijn huidige schoenen krijg ik klachten, de nieuwe zijn nog niet ingelopen. Uiteindelijk heb ik besloten om op mijn schoenen die ik voor de Brooks Special Edition had te lopen. Achteraf een goede beslissing.

Om kwart voor 8 in de trein naar Amsterdam. In Enschede liepen de eerste lopers al in de blauwe wedstrijdshirtjes op het station. Vanuit het hele land komen de mensen dus naar Amsterdam, dit gaat een leuke en gezellige dag worden. Om 10 uur kwam ik aan op Amsterdam Centraal, met de tram door naar het Museumplein, daar zaten Joni en Esther al in het gras te wachten. Het was al gezellig druk. En het werd steeds warmer. Dankzij gewonnen kaartjes bij Sky Radio stonden Joni en Esther in één van de eerste startvakken, ikzelf stond in startvak groen en moest tot kwart over 12 wachten voor ik kon starten. De weg naar de start was erg smal. Maar uiteindelijk kwam ook ik over de startmat en kon ik gaan.

Wat een mooie route: langs de Amstel, langs de grachten, door het Vondelpark, nog een keer door het vondelpark en daarna onder het rijksmuseum door terug naar het Museumplein. Niet bij nagedacht dat door de bruggen over de grachten er best wel wat hoogte verschil was. Dat voel je toch wel in de benen!sport3

Enige minpuntje was dat op sommige plekken het parcours erg smal was en zeker bij de laatste kilometers deelnemers gingen wandelen, soms met z’n drieën naast elkaar. Het was af en toe onmogelijk om deze mensen te passeren.  Toen ik op het 5 km punt was merkte ik op dat als ik op deze snelheid kon blijven lopen ik binnen de 45 minuten moest kunnen finishen. Dat zou wel heel mooi zijn! Helaas door de hitte en het soms smalle parcours finishte ik in 45 minuten en 28 seconden. Een hele mooie tijd en toch stiekem een tegenvaller!

Er op terugkijkend: een hele mooie run. Een heel mooie route, alleen erg warm! Wat mij betreft volgend jaar weer een championsrun in Amsterdam, ook zonder EK. Maar eerst 16 oktober de halve marathon in Amsterdam, minder mooie route, maar toch rennen in het altijd mooie Amsterdam.

Processed with VSCO with c1 preset
Processed with VSCO with c1 preset

3 gedachten over “De Brooks 10k Championsrun en de weg daar naar toe!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s