Hardlopen

Naar de fysio

Zoals jullie in mijn eerdere blogjes hebben gelezen, heb ik de laatste tijd wat last van mijn knie tijdens het lopen. Helaas trekt dit gevoel niet meer helemaal weg na het hardlopen. Ik heb zelf het gevoel dat deze kwaaltjes zijn ontstaan door het lopen op mijn in mei aangeschafte hardloopschoenen. Ik heb ondertussen andere schoenen gekocht en heb het idee dat ik hier inderdaad beter op loop, maar ik blijf last houden van een licht zeurend pijntje. Om deze reden voor vandaag toch maar een afspraak bij de fysio gemaakt. Mijn eerste keer ooit bij een fysio. Wat blijkt: mijn linker voet staat wat platter (het is geen platvoet, dus het kan erger 😉 ) en mijn linker heup is minder flexibel dan mijn rechter heup. Dit zorgt inderdaad voor instabiliteit bij mijn knie tijdens het lopen. En wat gaat er nu gebeuren? Mijn bilspier moet getraint worden! De fysiotherapeut zag meteen wat er aan de hand was en heeft er alle vertrouwen in dat ik, met de juiste oefeningen, binnen twee tot vier weken van de klachten af ben. Dus a.s. donderdag voor een volgende afspraak terug naar de fysio. Dan gaat de behandeling echt van start. Waarschijnlijk hebben mijn andere schoenen dit steeds redelijk kunnen ondersteunen, maar de laatste schoenen hadden waarschijnlijk net een andere demping, waardoor deze klachten juist nu de kop op staken!

Hopelijk ben ik over 4 weken weer helemaal klachtenvrij!

Een gedachte over “Naar de fysio”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s