Geen categorie

De Mizuno halve marathon in Amsterdam

Vorige week zondag heb ik in Eindhoven de halve marathon gelopen en gister was daar dan al weer mijn tweede halve marathon in 8 dagen. De halve marathon in Amsterdam. Toen ik me in het voorjaar voor beide evenementen inschreef, dacht ik dat ik dat wel makkelijk zou kunnen. Als ik een marathon kan lopen, kan ik ook twee halve marathons binnen een week lopen. Totdat ik in de zomer een knieblessure opliep. Zou het me nu nog wel gaan lukken? Is het verstandig? Na verschillende behandelingen bij de fysiotherapeut ging het steeds beter. Ik heb besloten om in ieder geval in Eindhoven te starten en daarna verder te kijken. De halve marathon in Eindhoven ging goed, dus heb ik besloten om ook in Amsterdam aan de start te verschijnen.

img_4371Omdat ik voor de start mijn startbewijs nog moest ophalen, stapte ik om 9.15 uur samen met mijn suportteam (Arnold) al in Enschede in de trein. Wel heel vroeg, de start is pas om 13.20 uur. Maar ja, met de trein moet je toch rekening houden met eventuele vertragingen. Rond half 12 stapte ik Sporthallen Zuid binnen en ondanks de drukte was ik 5 minuten later al in het bezit van mijn startnummer. Alle tijd daarna om nog gezellig een kopje koffie te gaan drinken. img_4372Uiteindelijk stond ik om 13.00 uur in mijn startvak en moest ik nog 20 minuten wachten. Omdat ik vorig jaar een netto tijd had gelopen van 1 uur 36 stond ik in het voorste startvak. Ik wilde dit keer niet de fout maken om net als in Eindhoven veel te hard van start te gaan. Daarom ben ik redelijk achteraan in mijn startvak gaan staan. Exact om 13.20 uur kwam het startschot en vertrok ik met een snelheid van rond de 13 km/uur.

In mijn herinering heb ik vorig jaar bijna alleen maar door industrieterein gelopen. Nou dat viel dus best wel mee. De route kwam nu veel meer bij me binnen. Ik kon veel meer genieten van de omgeving dan vorig jaar. Heerlijk is dat! Ik weet nog dat ik me vorig jaar heel erg heb  verheugd om door het Vondelpark te lopen, maar toen ik uiteindelijk het Vondelpark bereikte, kon dit hele park me gestolen worden. Dit jaar kwam ik vrolijk het Vondelpark in gelopen en heb ik genoten van de omgeving, maar ook van de enthousiaste toeschouwers. Bij kreeg het einde van de route door het park kreeg ik het wel zwaar. Maar ja, je bent er bijna.

Het blijft een hele beleving om tijdens de laatste meters het Olympisch Stadion binnen te rennen. Je voelt je dan echt een atleet, een topsporter. Ik kwam over de finish met een nettotijd van 1 uur 38 minuten en 30 seconden. img_4374Een minuutje langzamer dan vorige week in Eindhoven. Dankzij het Campinapromotieteam kon ik meteen mijn energie aanvullen met een heerlijke bak cocoskwark. Dank je wel Campina! Daarna op zoek naar Arnold en nagenietend van deze prestatie langzaam samen terug naar het station.

Ik heb genoten van gister. Wel valt het me op dat er langs de route minder publiek staat als in bijvoorbeeld Rotterdam, Enschede en Eindhoven. De marathon lijkt op de Amsterdammers zelf minder indruk te maken. Maar juist het enthousiaste publiek helpt je door de moeilijke momenten heen. Dus Amsterdammers, volgend jaar verwacht ik jullie allemaal met spandoeken langs het parcours! 😉Het viel me zowel vorig als dit jaar op hoeveel mensen aan het wandelen zijn op het parcours. img_4373Iets wat me bij andere  hardloopevenementen veel minder opvalt. En dan niet netjes rechts aan de kant van de route,  maar gewoon in het midden en links. Dit zorgt er voor dat anderen steeds snelheid moeten inhouden. Niet dat ik deze mensen kwalijk neem dat ze wandelen, ontzettend goed dat ze aan de hele en halve marathon meelopen, maar als je langzamer loopt dan anderen loop dan wat meer aan de zijkant. Al met al was het een hele mooi evenement. Enkele stukken waren onzettend zwaar, vooral rond km 7 en 19 had ik het best moeilijk. Maar het grootste deel heb ik lekker gelopen en echt kunnen genieten.

Zondag 27 november staat de Hoge Lage Torenloop in Oldenzaal nog op het programma en daarna is mijn hardloopagenda weer leeg. Tijd om me te verdiepen in de evenementen voor 2017. Laat ik in ieder geval a.s. donderdag maar eens beginnen met inschrijven voor de City Pier Cityloop!

2 gedachten over “De Mizuno halve marathon in Amsterdam”

 1. Super goed gedaan weer!!!
  Jammer Amsterdam zoverweg is anders leek mij heel leuk volgend jaar in Vondelpark te staan kijken
  Maar wie weet als ik vrij ben..
  😘😘😘.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey hey!
  Super leuk verhaal weer.. ik kan mij nog wel herinneren dat het vorig jaar regende en echt heel koud wa’s. Toen moest je echt zo’n aluminium ding aan..
  Gister was het prachtig weer.. dus dat scheelt denk ik ook erg veel qua toeschouwers.
  Jammer dat ze het dan toch laten afweten.
  1 minuutje langzamer en geen Naomi naast de kant waar je even mee moest knuffelen.. dus… eigenlijk 2 minuten langzamer 😂😉 geintje…!
  Het was een zwaarder parcour.. dat zei je van te voren al.
  Maar ondanks die minuut minder ik ben net zo trots op je! Wie weet kom ik volgendan jaar wel weer kijken! 😊
  Dikke X Suus

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s