Hardlopen

Wedstrijdverslag: De Hoge Lage Torenloop

img_4840Gisteren heb ik meegedaan aan de Hoge Lage Torenloop. Een hardloopevenement van 15 km van het centrum van Oldenzaal naar de Technische Universiteit in Enschede. Een mooie route door het buitengebied van Enschede met 340 deelnemers. Dit is heel wat minder dan de evenementen waar ik normaal aan deelneem.
Het leuke was dat dit geen rondje was, maar je loopt van A naar B. Dit was erg goed geregeld. Je kon parkeren bij de finish en met pendelbussen werd je naar de start gebracht. Bij de start kon je je tas weer achterlaten en die werd voor jou naar de finish gebracht. Een erg goede service. Zeker voor zo’n klein lokaal evenement.
Zaterdag mijn startnummer al opgehaald. Mijn startnummer was 4. Ik heb nog nooit zo’n laag startnummer gehad. Waarschijnlijk was ik de 4e die zich heeft aangemeld.
Zondag rond 10.45 uur ben ik op de fiets gestapt en naar de finish gereden. Daar was het al druk bij de bushalte.
Om 13.00 uur was de start bij de kerk in Oldenzaal. Omdat de laatste pendelbus vertraging had werd dit uiteindelijk 13.05 uur. Omdat er maar een beperkt aantal deelnemers was stond ik vrij vooraan. Dit had tot gevolg dat ik veel te hard van start ging. De eerste kilometer heb ik met meer dan 16km per uur gelopen. Hierdoor heb ik volgens Strava wel mijn persoonlijke records verbroken op de 400m, halve mijl, 1km en 1 en 2 mijl, maar het had ook tot gevolg dat ik eigenlijk na anderhalve kilometer al helemaal op was. Mijn snelheid moest omlaag. img_4839Tijdens het lopen heb ik al wel iets van mijn snelheid afgekregen, maar ik wist ook dat ik bij de eerste drankpost even stil moest gaan staan, water drinken en opnieuw (rustiger) starten. Helaas kwam de drankpost pas na 6 1/2e kilometer. Tot aan die drankpost heb ik niet meer zo lekker gelopen. Maar na de drankpost heb ik in een wat rustiger tempo verder kunnen lopen. Dit laatste deel van de route heb ik dan ook een stuk prettiger gelopen. Was ik maar met deze snelheid bij de start vertrokken.
Toen ik volgens mijn horloge bij het 4 kilometerpunt was, stond daar het 5km-bord. Even was ik verward. Maar waarschijnlijk heeft de organisatie zich vergist. Dat is dan weer de charme van een klein evenement.
De laatste kilometer bestond uit veel korte weggetjes, met veel bochten, hierdoor was het niet mogelijk om het laatste stukje nog net dat beetje extra te geven. Uiteindelijk ben ik gefinisht met een netto-eindtijd van 1 uur 8 minuten en 12 seconden. Geen persoonlijk record maar wel een hele nette tijd.
Helaas waren er bij de Hoge Lage Torenloop geen medailles. Dat vind ik zelf toch altijd wel jammer. Misschien een tip voor volgend jaar.

img_4825Mijn oordeel over de Hoge Lage Torenloop:
Een heel leuk kleinschalig hardloopevenement. Een hele mooie route door het Enschedese buitengebied. Goed georganiseerd met pendelbussen en het vervoeren van je tas.
Een paar kleine aandachtspunten voor volgend jaar:
• De laatste bus liever iets eerder. Nu kwam hij net (niet) op tijd voor de start.
• De kilometermarkeringspunten op de juiste plaats neer zetten.
• Graag een medaille.
Ik geef de Hoge Lage Torenloop 4 uit 5 sterren!

2 gedachten over “Wedstrijdverslag: De Hoge Lage Torenloop”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s