Hardlopen

Gastblog: Sportvoedingrecept van Identigo.nl

Pasta-schotel met tomaten-basilicumsaus

Het is nooit goed om vlak voor een training of wedstrijd een volledige maaltijd op te eten. Hier krijg je een vol gevoel van en het belast de maag. Sporten op een lege maag is echter ook niet goed. 20161202_150012Wat kun je dan wel doen? Een goed idee is om een uur of twee voorafgaand aan je training of wedstrijd je koolhydraten naar binnen te werken met bijvoorbeeld pasta, waarmee je voldoende energie binnen krijgt. De dagen voorafgaand aan een grote wedstrijd, bijvoorbeeld een halve marathon, is het ook belangrijk dat je veel meervoudige koolhydraten zoals bijvoorbeeld pasta binnenkrijgt.

Hiervoor is het recept Pasta-schotel met tomaten-basilicumsaus zeer geschikt. Hiermee krijg je voldoende voedingstoffen binnen om een uur of twee voluit te presteren en daarmee is het een goede basis. Ga je een langere training aan of ga je een marathon lopen? Vul je energie dan tijdens je training of wedstrijd aan met makkelijk verteerbare producten zoals energierepen, gelletjes, haverkoekjes en dergelijke.

Recept Pasta-schotel met tomaten-basilicumsaus

 • 400 gram tomatenblokjes
 • 2 stukken kipfilet
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 ui
 • 3 tenen knoflook
 • Olijfolie
 • (Verse) Basilicum
 • Zout
 • Peper
 • 200ml bouillon
 • Mozzarella
 • Geraspte jonge kaas
 • 400 gram pasta (vorm naar keuze)

Je kunt het recept dus aanvullen met stukjes kip. Zonder kip is het echter ook een heerlijke maaltijd met voldoende voedingsstoffen.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snij een ui en fruit deze samen met de drie tenen knoflook in een klein beetje olijfolie. Voeg je ook kip aan dit gerecht toe? Dan kun je de kleine stukjes kip er nu bij bakken. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat dit mengsel op een zacht vuur rustig pruttelen. In de tussentijd kun je de pasta gaar koken.

imageSnij de basilicum fijn (gebruik het liefst verse basilicum voor de beste smaak) en voeg ongeveer twee en een halve eetlepel toe aan de saus die je al op het vuur hebt staan. Voeg tegelijkertijd een versgemalen peper en een beetje zout toe om de saus verder op smaak te brengen. Nu is het tijd om de bouillon erbij te schenken. Laat deze saus nog een minuutje of vijf pruttelen op het vuur.

Pak de pasta en doe dit in een ovenschaal. Schenk de saus eroverheen en verdeel er plakjes mozzarella over en een beetje geraspte jonge kaas. Plaats de ovenschaal in de oven en laat de schaal erin staan totdat de kaas is gesmolten. Voilà, de pasta-schotel met tomaten-basilicumsaus is klaar om opgediend te worden. Bon appétit!

img_4861Meer over Identigo:

Identigo.nl is een website met informatie over hardlopen en een beetje fitness ter ondersteuning aan je hardloop vaardigheden, sport apps en meer! Discover your sport identity! Neem zeker eens een kijkje op de site: http://www.identigo.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s