Hardlopen

Kerstcross Boekelopers

Een week voor kerst heb ik besloten me aan te melden voor de kerstcross in Boekelo. Bij dit hardloopevenement is er een afstand van 5 en van 10 kilometer. Ik heb besloten mee te doen aan de 10 kilometer. Deze kerstcross gaat door het buitengebied van Boekelo, dwars door de natuur zowel over verharde als over onverharde wegen. Ik ben alleen gewend om op verharde wegen te lopen, hierdoor wist ik niet goed wat te verwachten.

Een loop op tweede kerstdag, dat betekent dat ik toch eerst al een eerste hindernis moet overwinnen. Hoe ga ik lopen met een volle buik en een eventuele kerstkateršŸ˜‰? Ik had in ieder geval besloten dat gezelligheid met kerst belangrijker was. Ik wil er niet de hele eerste kerstdag rekening mee houden dat ik de volgende dag nog moet gaan rennen. Dus gewoon kerstvieren met veel eten, wijn en gezelligheid! šŸ˜‰

De kerstcross start om 10.15 uur. Voor de start moest het startbewijs nog opgehaald worden. Gelukkig is de start maar 5 minuten rijden met de auto, zodat als ik om half 10 weg rij, ik op tijd bij de start kan zijn. De wekker heb ik op 8 uur gezet. Kwart over 8 was ik ook echt uit bed. Ontbeten met een kom warme Brinta en fruit. Daarna bedacht ik me dat bij een kerstcross wel een speciale kerstrunningplaylist geluisterd moest worden. Dus snel mijn telefoon gepakt, Spotify aangezet en voor een uur aan kerstmuziek in een playlist gezet. Daarna snel in de auto en op naar Boekelo. De sportvereniging had ik snel gevonden en het was al best druk, er waren zelfs verkeersregelaars aanwezig die de parkeerplaatsen aanwezen. Na het parkeren snel op zoek naar het afgiftepunt van de startbewijzen, dit bleek in de kantine te zijn. Aansluiten in de rij en ongeveer 5 minuten later had ik mijn startbewijs in mijn hand. Zonder tijdregistratiechip aan de achterkant. Later bleek dat de tijdregistratie handmatig ging. Gewoon met de hand noteren van de startnummer van de lopers op het moment dat ze over de finish kwamen. Dit betekent alleen brutotijden, maar iedereen was redelijk snel de start voorbij dus dit zal niet heel veel verschil maken.

Gelukkig was het tijdens het lopen droog. Het had de hele ochtend geregend, het parcours was dan ook nat, modderig en glad. Dunne paadjes, dus geen ruimte om mensen in te halen. De route van de 10 kilometer bleek twee keer de route van de 5 kilometerafstand te zijn. Dit vind ik altijd jammer, ik heb liever gewoon Ć©Ć©n rondje van 10 kilometer. Nu weet je halverwege precies wat je nog te wachten staat. Het lopen op onverharde wegen vond ik zwaarder dan ik had verwacht. Dit kwam deels ook door het steeds ontwijken van de plassen, zorgen niet uit te glijden over de gladde bladeren op de grond en het niet de hele tijd in je eigen tempo te kunnen lopen. Maar ondanks dat vond ik het een leuke route. Je ziet een stukje van je eigen omgeving waar ik anders niet zo snel kom. Het was zwaarder dan een normale loop van 10 kilometer, maar het is ook wel weer goed dat dingen je weer wat meer moeite kosten. Volgens Strava kwam ik over de finish met een eindtijd van 50 minuten en 39 seconden. De officiĆ«le uitslag is nog niet binnen. Wel leuk dat er van bijna alle lopers foto’s op de website staan (www.bscunisson.nl).

Al met al een leuke wedstrijd om tweede kerstdag mee te beginnen en 2016 mee af te sluiten. Lekker kleinschalig. Daardoor mis je zaken die je bij een groot evenement wel hebt zoals een officiƫle tijdsregistratie en een medaille. Maar ook dit heeft zeker zijn charmes. Volgend jaar ben ik vast en zeker weer aanwezig!

Oh ja, mijn speciaal samengestelde kerstrunningplaylist heb ik helemaal niet meer geluisterd. De hele route heb ik zonder muziek gelopen en genoten van de natuur.

2 gedachten over “Kerstcross Boekelopers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s