Hardlopen

Mijn jaaroverzicht van 2016

31 December. De laatste dag van 2016. Een mooie dag om terug te blikken op een mooi en sportief jaar. Bij de start van dit jaar zat ik midden in mijn trainingsschema voor de marathon van Rotterdam. Mijn eerste marathon. Wat een uitdaging.

3 januari ben ik het jaar begonnen met de jaarlijkse nieuwjaarsloop in Glanerbrug. 15 kilometer door Glanerbrug en de rand van Enschede. Ik heb sneller gelopen dan ik van te voren had verwacht en met een tijd van 1 uur 5 minuten en 25 seconden bleek ik 15e te zijn geworden bij de mannen. Mijn eerste pr van 2016. Dit is een mooi begin van 2016.

Zondag 6 maart is de City Pier Cityloop in Den Haag. Met de trein ga ik naar Den Haag en op naar het Malieveld. Tas weg brengen en naar de start voor de halve marathon. Vooral de twee kilometers langs de kust staan nog steeds in mijn geheugen gegrift. Wat een uitzicht tijdens het lopen. Wat kan hardlopen toch mooi zijn. En weer een pr mogen lopen: 1 uur 31 minuten en 57 seconden. Meteen bedenk ik dat ik dit jaar een halve marathon onder de 90 minuten wil gaan lopen. Dit is helaas niet gelukt!

Zondag 10 april was het zo ver, nadat ik er een half jaar naar toe had gewerkt: de marathon van Rotterdam! Heel zenuwachtig stond ik bij de start. Maar het was één groot feest. De laatste 5 kilometer waren zwaar, maar wel te doen. En gefinishd binnen de 4 uur. Wat was ik trots op me zelf. Vroeger het minst sportieve jongetje uit de klas en nu een marathon uitgelopen. Deze dag is mijn ultieme hoogtepunt van 2016.

Zondag 5 juni was daar de halve marathon van Amersfoort. Dit zou mijn poging worden om onder de 90 minuten te finishen. Helaas 28 graden, af en toe een heel smal parcours en last van mijn knie. Uiteindelijk gefinishd met een tijd van 1 uur 48.

Zondag 10 juli de Amsterdam Cityrun. 10 kilometer dwars door Amsterdam. Wat een mooie tocht. Veel hoogte verschillen door de bruggetjes over de grachten. Maar ik had nog steeds last van mijn knie. Mijn eerste hardloopblessure, toch maar een afspraak gemaakt bij de fysio. Ik merkte dat ik in deze periode steeds minder ben gaan lopen, minder lange afstanden en lagere snelheden. De zin in lopen werd steeds minder. Na 8 behandelingen was ik na de zomer toch weer klaar voor de halve marathons in Eindhoven en Amsterdam! De fysiotherapie afgesloten met de Menzis Singelloop in Enschede. 8 kilometer. En ondanks de blessure toch een pr kunnen lopen: 34 minuten en 42 seconden. Dat had ik niet meer durven dromen.

Voordat ik aan de start verschijn van de halve marathon van Eindhoven eerst twee weken naar Thailand.  Vakantie🏝🏖! Heerlijk. Wel nog twee keer 10 kilometer gelopen in Thailand. Maar eigenlijk was het om 7 uur in de ochtend al veel te warm!

In oktober twee halve marathons: Eindhoven en Amsterdam! Zou het me lukken, twee halve marathons binnen 8 dagen. Zeker zo snel na mijn blessure! Het bleek van wel! Gefinishd met tijden van 1 uur en 37 minuten en 1 uur en 38 minuten. Ik heb besloten in 2017 maar voor één van deze twee steden te gaan, maar dan wel de hele marathon. Ik kan alleen niet kiezen! Mijn geboortestreek of de hoofdstad! Wie helpt me met deze keuze?

In november in verband met een gezellig weekendje naar Zeeland heb ik niet kunnen deelnemen aan de 7heuvelenloop, daarom heb ik mezelf aangemeld voor de Hoge Lagetorenloop van Oldenzaal naar Enschede. 15 kilometers door de Twentse natuur. Veel te snel van start gegaan. Na 6 kilometer kon ik niet meer. Daardoor volgens Strava wel heel veel persoonlijke records verbroken 😉! Uiteindelijk met een tijd van 1 uur 8 gefinishd. Een hele mooie tijd.

Omdat december altijd een maand is waarin ik minder loop. Het is koud en te druk met alle kerst- en nieuwjaarsborrels was ik blij om te zien dat GirlsLove2Run de DOcember challenge zijn gestart. 70 kilometer hardlopen in december. En dat werkt! Ik zit nu op 96 kilometer. Zal ik er vandaag nog 100 kilometer van kunnen maken?

Op tweede kerstdag heb ik mijn overtollige kerstcaloriën weg kunnen rennen tijdens de kerstcross in Boekelo. 10 kilometer op niet verharde weg. Voor mij de eerste keer. Erg zwaar, maar wel leuk. 27e geworden bij de mannen met een tijd van 50 minuten en 44 seconden.

2016 was een mooi jaar met een klein dipje door de blessure. Maar de hoogtepunten waren veel groter dan dat dipje. Volgens Strava heb ik 1.150 kilometer hardgelopen. Eens kijken of ik dat in 2017 kan verbeteren😉👊🏻!

Ik wens iedereen een mooi 2017 en dank je wel voor het volgen van mijn blog.

8 gedachten over “Mijn jaaroverzicht van 2016”

  1. Nee , dit jaar niet. Ik wil in oktober weer een marathon gaan lopen. Twijfel nog tussen Eindhoven en Amsterdam. Heel veel succes in Rotterdam. Ik vond het vorig jaar echt een hele mooie ervaring. En Rotterdam is echt een marathonstad met een geweldig publiek!

   Like

   1. Ja, als die goed gaat, wil ik in oktober/november de tweede marathon lopen! Amsterdam lijkt me wel een mooie En in februari 2018 Tel Aviv. Als je in oktober 2017 Brussel doet, kom ik supporteren :p.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s