Hardlopen

Muziek en lopen

Tijdens het hardlopen luister ik altijd muziek. Niets zo lekker en ontspannend als genieten van muziek tijdens het lopen. Op lastige momenten kan de muziek je net over dat vervelende punt heen trekken. Ik gebruik zelf altijd spotify. Dat is ook de reden dat ik uiteindelijk niet voor een TomTomhorloge met opslag voor muziek gekozen. Sinds ik spotify heb, heb ik nooit meer muziek gedownload. Nu loop ik altijd met zowel mijn TomTomhorloge en mijn Iphone. De Iphone speciaal voor Spotify. Heerlijk, vrijwel alle beschikbare muziek altijd bij je tijdens het lopen. Speciaal voor tijdens het hardlopen heb ik een runningplaylist gemaakt. Deze playlist kan ik altijd blijven aanpassen. Muziek kan verwijderd worden en nieuwe muziek kan er altijd bij. Tijdens de marathon van Rotterdam had ik voor meer dan 4 uur muziek verzameld, zodat ik de hele marathon voldoende muziek bij me had.

Mijn runningplaylist: sommige mensen zullen hun playlist vooral samenstellen aan de hand van de beats in de muziek, juist om je bijvoorbeeld harder te laten lopen. Ik heb vooral gekeken naar muziek waar ik herinneringen bij heb. Zo heb ik voor het lopen van de Midwinter Marathon er voor gekozen om o.a. muziek uit mijn schooltijd toe te voegen.

 • Ace Of Base – The Sign. Ik ben spontaan weer met de hele klas van VWO 5 een week in Praag.
 • Roxette – The Look. Het eerste singeltje dat ik ooit gekocht heb.
 • Dolly Parton – Here You Come Again. Als ik naar dit nummer luister moet ik altijd aan de geweldige serie “Dunya en Desie” denken.
 • Paula Cole – I don’t want to wait. Omdat ik vroeger Dawson’s Creek zo’n mooie serie vond.
 • Nena – Jetzt bist du weg. Omdat het concert van Nena vorig jaar in Tilburg gewoon gewelsig was.
 • Whitney Houston – I didn’t know my own strength. Omdat ik nooit heb gedacht dat ik de kracht had om een marathon te lopen.

Zo hebben de meeste nummers die ik op mijn playlist heb gezet toch een bepaalde betekenis. Andere nummers heb ik er gewoon opgezet omdat ik ze gewoon leuk vind.

Hardlopen zonder muziek is voor mij niet voor te stellen. Hoe is dat bij jullie?

Mijn spotify Playlist!

12 gedachten over “Muziek en lopen”

   1. Echt? Ik ‘lees’ zelden zo geconcentreerd als tijdens het lopen! Pas vorige maand ontdekt en al drie boeken meer per maand uit! Wat een ontdekking als grote boekenliefhebber 😀

    Geliked door 1 persoon

 1. Vroeger heb ik altijd met muziek gelopen. Ik heb altijd speciaal playlists gemaakt voor mijn iPod. Toen had ik geen iPhone en spotify was er nog niet. Maar altijd muziek met speciale herinneringen ! En nog steeds hoor! Ik hoef niet per se “to the beat” lopen. Ik wil lekker lopen en soms gewoon helemaal weg zijn met muziek. Maar soms, heel vaak tegenwoordig, loop ik nu zonder muziek. Het was voor mij ook niet te voorstellen maar ik was een keer mijn muziek vergeten bij een 15km wedstrijd (bruggenloop Rotterdam). Ik heb het overleefd en zelfs genoten. Ik vind het eigenlijk fijn nu, de mogelijkheid te kiezen te hebben. Ik zal straks even kijken naar je lijst. Ik ben ook toevallig helemaal een groot fan van spotify!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik loop nooit met muziek. Ik heb het weleens geprobeerd, maar mijn oren zijn blijkbaar niet gemaakt voor de oortjes. Ik heb ook geen sportoortjes natuurlijk, en ik ga er ook niet in investeren. Zoveel muziek als ik buiten het lopen beluister, zo weinig beluister ik tijdens het lopen. Tijdens het lopen wil ik alles van de omgeving meekrijgen… de vogeltjes, de omgeving… en dan zou muziek mij alleen maar afleiden denk ik. Misschien denk ik er anders over als ik aan de 20K zit, maar voorlopig zit ik nog in de opbouwfase en lukt het nog zonder. Je hoort het wel als ik aan lopen mét muziek begin! 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s