Hardlopen

Road2Nijmegen

Nog een kleine twee weken en dan sta ik aan de start van de Stevensloop. Mijn eerste halve stevesnloopmarathon van 2017. Een hardloopevenement waar ik ontzettend veel zin in heb. De halve marathon loopt namelijk door twee plaatsen waar ik in het verleden heb gewoond. De start en finish zijn in het mooie Nijmegen, maar tijdens de route doen we ook het dorp Lent aan. Dit wordt dan ook een halve marathon met veel herinneringen.

stevensloop-parcoursTwee jaar geleden heb ik ook aan de Stevensloop mee gedaan. Tijdens de laatste kilometers van deze halve marathon had ik besloten dat ik toch eens een hele marathon wilde gaan lopen. Vorig jaar moest ik de Stevensloop dan ook in verband met mijn training voor de marathon van Rotterdam laten schieten, maar dit jaar ben ik er weer bij. De route is aangepast. In plaats van heen en terug via de “Oversteek” de Waal over, gaan we nu via de “Oversteek” de Waal over, maar gaan we via de Waalbrug weer terug de stad in. In het stuk tussen de twee bruggen doen we dit jaar ook het nieuwe stadseiland Veur Lent aan.

Eén van de waterposten staat bij café Sprok. Een restaurant-café dat gemengde gevoelens bij mij op roept. Hier hebben we het feest van onze bruiloft gehouden. Een feest waar ik nu 8 jaar later nog steeds met veel plezier aan terug denk. Maar ook het laatste restaurant waar ik, 11 jaar geleden, met mijn moeder uit eten ben geweest. Mooi, maar ook verdietig. Deze halve marathon zal dan misschien emotioneel nog wel voor wat vuurwerk kunnen zorgen, maar ik heb er zin in!

Wie zie ik zondag 19 maart nog meer in de oudste stad van Nederland?

7 gedachten over “Road2Nijmegen”

 1. Mooi om te lezen zeker omdat het speciale herinneringen voor jou zijn. Ik zeg Suc6 zondag en geniet van de HM. Maar ook genieten en dat gaat lukken als ik jou blog lees over de mooie omgeving.

  Geliked door 1 persoon

 2. veel plezier vast Rene, Ik kan dus deze keer helaas niet (onze zoon wordt 7: daar ben ik als moeder natuurlijk bij!) maar ik vind het wel jammer: ik vind deze loop erg gaaf en ik liep er vorig jaar een mooi PR. Misschien dat het denken aan jouw moeder je ook tot grote hoogten drijft en dat je iets bijzonders neer kan zetten! Enjoy!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Veel succes in Nijmegen waar ik ooit ben geboren en tot mijn 23e woonde. Hardlopen en omgaan met herinneringen gaat heel goed samen weet ik uit ervaring. Het gaat niet altijd om een PR al wens ik je dat wel toe natuurlijk.

  Groetjes,

  Dorothé

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s