Hardlopen

Woolderesloop

CityPierCityLoop. Eigenlijk was gister de dag van mijn tweede CityPierCityLoop. Vorig jaar heb ik daar een p.r. gelopen op de halve marathon. Een erg mooi parcours door Den Haag en Scheveningen, met een stuk van de route langs de kust. Toch één van de hardloopklassiekers in Nederland. Nadat ik me had ingeschreven, werd op de zelfde dag ook een familie-etentje gepland. Hierdoor moest ik dit jaar afzien van deelname aan dit loopevenement. De reistijd Enschede – Den Haag – Enschede, het lopen van een halve marathon en op tijd in het restaurant aanschuiven was met geen mogelijkheid te combineren. Omdat ik me ook voor volgende week zondag voor de halve marathon tijdens de Stevensloop in Nijmegen heb ingeschreven was dit jammer, maar ook niet heel erg. Familie is belangrijker dan een hobby. Toch begon het wel enorm te kriebelen op het moment dat mijn startbewijs op de deurmat viel. 

Wooldersloop. Zaterdagmiddag was ik het Runnersworldmagazine aan het lezen en begon ik toch stiekem eens goed in de hardloopagenda te kijken. En wat zag ik ineens? Behalve de CPCloop was er gister, veel dichterbij huis, ook de Woolderesloop. Een hardloopevenement in Hengelo die bestaat uit 4 wedstrijden op 4 verschillende zondagen. Je kon o.a. kiezen uit 10 km en 15 km. Zondag 12 maart was het 4e en laatste deel van dit evenement. En wat bleek, je kan je ook inschrijven voor één dag in plaats van alle vier. De start was om 11 uur, dus alle tijd om op tijd terug te zijn voor het etentje. Het was snel duidelijk, dan loop ik dus gewoon 15 km in Hengelo! Zondag ben ik extra vroeg opgestaan, zodat ik op tijd aanwezig kon zijn voor de na-inschrijving. 45 minuten te vroeg stond ik uiteindelijk bij de start. Exact om 11 uur ging het startschot. 

Het parcours. Qua grote is dit zeker geen PCPloop. Ik geloof dat er iets meer dan 200 deelnemers aan de 15 km meededen. Maar het is wel een mooi parcours. Direct na de start liepen we het buitengebied in. Stukken langs boerengebied, maar ook stukken door het bos. Eigenlijk was de route gewoon 15 km lang genieten. 

Zeker in het begin bestond de route uit niet al te brede weggetjes. Hierdoor was het moeilijk om in je eigen tempo te lopen. Na ongeveer twee kilometer dunde de menigte wat uit en werd het makkelijker om je eigen tempo te lopen. Hierdoor is dat parcours waarschijnlijk niet geschikt om een pr te lopen, van de andere kant geeft het je wel de mogelijkheid om de omgeving beter in je op te nemen. Uiteindelijk met een tijd van 1.08.32 over de finish gekomen. Wat ik toch een enorm mooie tijd vind. Hiermee heb ik een 58e plaats bereikt. 

Medaille. Bij de inschrijving heb ik twee euro extra betaald voor een medaille, maar bij de finish geen medaille! Uiteindelijk bleek je je medaille, na een korte wandeling, bij het inschrijfbureau te kunnen ophalen. Alleen een medaille, geen lintje er aan zodat je hem om kunt hangen. Dit vind ik persoonlijk wel een minpuntje. Een medaille hoort gewoon direct bij de finish om gehangen te worden. 

Maar eigenlijk zijn dit ook weer de charmes van een klein lokaal loopevenemt. Al met al is de Woolderesloop een evenement over een mooi parcours. Lekker kleinschallig en hierdoor ook charmant. 

3 gedachten over “Woolderesloop”

  1. Hoi Rene, Leuk dat je toch nog een ander evenement hebt gevonden. En ja dicht bij huis en lokaal heeft zo zijn charme, maar je hebt wel gelijk, Een medialle hoort er wel bij als je over de finish komt. Van de andere kant heb je wel een mooie tijd neergezet. En volgend jaar er wel bij hé met de CPC Loop.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s