Hardlopen

Hardlopen aan zee!

Terwijl bijna iedereen druk bezig is met de voorbereidingen voor de marathon van Rotterdam ben ik heerlijk een weekje in Renesse. Een weekje heerlijk tot rust komen aan het strand en de zee. Het schattige huisje Marijke is voor een week gehuurd, de tassen gepakt, dit keer ben ik mijn hardloopschoenen niet vergeten. Zaterdagochtend zijn we in de auto gestapt en na een rit van ongeveer drie uur in Renesse aangekomen. 

Nadat ik vorige week door een drukke week op het werk niet heb kunnen hardlopen, heb ik zondag mijn hardloopschoenen weer aangetrokken en ben ik heerlijk 10 kilometer door de duinen gaan hardlopen. Veel hoogteverschil, wat ik dan ook direct aan mijn snelheid kon merken. Sommige stukken ging ik een stuk sneller dan normaal, waarschijnlijk ging ik toen in de duinen omlaag en andere stukken ging het toch iets langzamer en zwaarder. Ondanks de stukken omhoog, was dit rondje volgens Strava toch mijn op één na snelste 10 km ooit. In een nieuwe omgeving lopen is dus niet verkeerd voor mijn snelheid.

Dinsdag besloot ik om een korter rondje te lopen, maar dan wel een stuk strand mee te pakken. Ik ben een echte asfaltloper en heb dan ook nog nooit over het strand hardgelopen. Tijdens dit 5 kilometerrondje heb ik toch iets meer dan twee kilometer over het strand gelopen. Dit merkte ik wel aan mijn benen. Wel erg leuk om te lopen met de zeewind door je haren en de zee naast je. Wat kan hardlopen toch mooi zijn! 

Morgen nog een rondje door het Zeeuwse land en dan zaterdag weer naar huis. Waar zal ik morgen eens naar toe lopen? Zijn er lezers die nog leuke routes weten hier in Renesse. 

Vanaf volgende week weer trainen voor de halve marathon in Enschede op 23 april. Daarna kan mijn nieuwe schema van Evy gebruikt worden om te trainen richting een marathon in het najaar. Het wordt wel langzaam tijd dat ik een beslissing gaan nemen welke het gaat worden! 

Een gedachte over “Hardlopen aan zee!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s