Hardlopen

FBKcityrun 2017

fbk-city-run-980x400Vrijdagavond 9 juni vond de eerste editie van de FBKcityrun plaats in Hengelo. 10KM hardlopen door Hengelo als opening van de jaarlijkse FBKgames. Een cityrun dicht bij huis, daar moet ik natuurlijk wel aan meedoen. En hoe leuk, dat ik vorige week tot de ontdekking kwam dat mijn hardloopgoeroe Evy Gruyaert de warming up en het startschot ging verzorgen. Dit geeft voor mij deze cityrun toch wel een extra bijzonder randje. Nadat ik vorige week tijdens het trainen 10km in 48 minuten had gelopen, wist ik dat het mogelijk zou zijn om de 10km in minder dan 45 minuten te lopen. Vorig jaar tijdens de Brooks Champions Run in Amsterdam was dit ook mijn streven. Uiteindelijk finishte ik daar in 45 minuten en 28 seconden. Een heel mooi PR, maar toch was ik stiekem teleurgesteld dat ik niet 29 seconden sneller had gelopen.

De start van de cityrun was om 20.00 uur op de markt in Hengelo. Voor de zekerheid ben ik om 14.00 uur van mijn werk vertrokken. Ik reis toch 1 uur en 40 minuten met de trein en op vertraging zit ik op zo’n dag zeker niet te wachten. Ook wil ik voor 5 uur gegeten hebben, zodat ik niet met een volle maag aan de start verschijn. Gelukkig was er geen vertraging op het spoor en was ik om kwart over 4 thuis. Ik heb meteen gegeten en had daarna alle tijd om me rustig voor te bereiden voor de cityrun.

Om 18.45 uur ben ik op mijn fiets gestapt en naar Hengelo gefiets. Mijn fiets heb ik bij de finish (het Fanny Blankers Koenstadion) neergezet en ben op mijn gemak de laatste 2 kilometers naar de start gaan wandelen. Veel mensen kwamen me al hardlopend voorbij, maar hé, we gaan zo nog lang genoeg rennen, toch? Ruim op tijd was ik op de markt in Hengelo. IMG_0873En daar was ze om 19.45 uur: Evy Gruyaert! Erg leuk om haar in het echt te zien. Ze is toch de persoon die mij (en met mij half hardlopend Nederland) aan het hardlopen heeft gekregen.

 

Precies om 20.00 uur was het startschot en daar gingen we, dwars door het centrum van Hengelo. Ik had vrijwel meteen een goed tempo te pakken. Ik was bang dat het misschien iets te snel ging, maar ja die 45 minuten die kon ik niet los laten. Ik weet dat als ik rustiger had gelopen, ik ook lekkerder had gelopen, maar ik wil toch proberen dat PR te halen. Op het moment dat ik bij het 5km-punt kwam, zat ik op 20 minuten en een paar seconden. Ik wist dat zelfs als ik in snelheid zou moeten inleveren, de kans dat ik binnen 45 minuten kon finishen zeker haalbaar was. Dit gaf me een erg goed gevoel, ook al merkte ik dat ik wel alles gegeven had. Kon ik dit nog 5 km vol houden? Uiteindelijk kwam daar het Fanny Blankers Koenstadion in zicht en lukte het me om het laatste stuk nog eens echt alles te geven. Daar was de finish!!! IMG_0875Het is gewoon gelukt: 10km in 42 minuten en 11 seconden! helemaal trots en gelukkig neem ik mijn medaille aan en weet ik niet hoe snel ik naar de verzorginspost moet om 2 bekers met water leeg te drinken. Later blijkt dat ik gewoon als 39e gefinsht ben. En nee niet van 40 deelnemers 😉!

 

De FBKcityrun is een erg leuk evenement. Een mooie route door Hengelo. Jammer dat Hengelo niet zo heel groot is en een deel van het parcours twee keer gelopen wordt. Maar erg goed verzorgd. Hopelijk volgend jaar met meer deelnemers, want dit evenement verdiend het om te groeien naar een groot hardloopevenement in deze omgeving.

FullSizeRender[1]

9 gedachten over “FBKcityrun 2017”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s