Hardlopen

Road2Eindhoven – deel 3

Rondje Duitsland. Afgelopen maandag (3 juli)  was het zo ver, mijn eerste lange duurloop van meer dan 21 kilometer tijdens mijn training voor de marathon van Eindhoven. In juni heb ik tijdens de marathon van Amersfoort de halve marathon nog gelopen, maar nu mag ik 25 kilometer hardlopen. De laatste keer dat ik deze afstand heb gelopen was tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn. Voordat ik de deur uit ging, had ik op de website van Strava een route bepaald. Want niets is zo erg als dat je bijna thuis bent, maar pas 20 kilomter hebt gelopen. Dan is bij mij de motivatie om die laatste 5 kilometers te lopen erg ver te zoeken. Ik heb besloten om er dit keer een internationaal rondje van te maken. Ik ga naar Duitsland lopen! Het blijkt dat het centrum van het Duitse stadje Gronau ongeveer 12 kilometer lopen is. Als ik dan nog een rondje door het centrum van Gronau ren, kom ik precies aan de 25 kilometer.

IMG_1121Vanuit mijn huis loop ik naar het dorp Glanerbrug om net buiten Glanerbrug bij de Duitse grens aan te komen. Ook al woon ik dus best dicht bij de Duitse grens, het geeft toch echt een kick als ik hardlopend bij de grens aan kom. Ik merk dat ik trots op me zelf ben als ik Duitsland in ren. Vanaf de grens loop ik door naar Gronau. Lopend door het centrum van Gronau lijkt het wel of ik vleugels heb gekregen. Zo makkelijk loop ik door dit stadje. Ik geniet met volle teugen als ik langs alle winkelende mensen loop.

 

De eerste 20 kilometer gaan me enorm goed af. Vanaf kilometer 20 wordt het lopen een stuk zwaarder. Omdat de heen- en terugweg dezelfde route is, is de terugweg ook wel wat saaier om te lopen. Maar ook die laatste kilometers leg ik af en na 25 kilometer hardlopen sta ik weer bij mijn voordeur. Het laatste stuk was af en toe best zwaar, maar ik heb het wel mooi gedaan. De komende drie maanden moeten er nog 17 kilometers bij gaan komen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit me gaat lukken. Het zal met momenten erg zwaar gaan worden, maar eerlijk is eerlijk, het gaat hier natuurlijk wel over de matarhon! Natuurlijk wordt dat zwaar! Maar daarom ook des te mooier als ik over de finish kom. Deze lange duurloop was meteen mijn laatste rondje als 40-jarige. Voor het komende jaar heb ik in ieder geval al een grote uitdaging gepland staan! Beter kunnen we dit nieuwe jaar niet ingaan!

IMG_1126

4 gedachten over “Road2Eindhoven – deel 3”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s