Hardlopen

Juli 2017

Het is vandaag al weer 31 juli. de laatste dag van deze maand. Een maand waarin ik 146 kilometer heb hardgelopen. 2 kilometers minder dan vorige maand, maar wel met één rondje van 25 kilometer. De lange afstanden in de marathontraining komen er nu echt aan. wat is er verder in juli allemaal gebeurd:

IMG_11263 Juli was het zo ver, mijn eerste langere duurloop volgens mijn hardloopschema. Er stond een halve marathon in de planning. Omdat ik in juni nog de halve marathon van Amersfoort heb gelopen, besloot ik om de afstand te verhogen naar 25 kilometer. Voordat ik vertrok heb ik eerst thuis een route bepaald. Ik kon vanuit mijn huis precies naar het centrum van het eerste stadje in Duitsland (Gronau) lopen en weer terug. In een mooie tijd van 2 uur 14 minuten en 1 seconde sta ik uiteindfelijk vol trots weer bij mijn voordeur.

Op 5 juli was ik jarig, 41 alweer. Natuurlijk ben ik verwend met kado’s die met hardlopen te maken hebben. Nieuwe bandjes voor mijn TomTomhorloge, een hanger om mijn medailles op te hangen (de vorige waren vol 😜) en het boek van Klaas Boomsma “Ren voor je leven“. dit boek heb ik in een ruk uitgelezen. ’s Avonds nog heerlijk gegeten bij een gezellig en klein Thais restaurant Aroy-D in Enschede. Natuurlijk geproost op mijn verjaardag met een Chang-bier.

 

De derde dinsdag van juli start ieder jaar in mijn oude stad Nijmegen de Nijmeegse vierdaagse. Dit jaar liepen er twee bekenden mee, mijn zus Susanne en mijn beste vriendin Marjon. Marjon ging dit jaar zelfs voor de 50 kilometer. En die loopt ze dus ook gewoon uit! Kanjer. Ook Susanne heeft gewoon voor de vierde keer de vierdaagse uitgelopen. En gewoon zonder veel te trainen. Ik doe het ze niet na!

img_1247De zaterdag voorafgaand aan de vierdaagse beginnen in Nijmegen de zomerfeesten. Zeven dagen feest! Zaterdag hebben wij ons ook in het feest begeven. Begonnen met een intiem concert van Rondé in de Sint Stevenskerk. Hierna zijn we de stad ingegaan. En zijn uiteindelijk bij De Kaaij beland.

Woensdag 26 juli werd mijn kleine nichtje Naomi al weer 4 jaar oud. Dit hebben we zaterdag 22 juli al vast gevierd. Vrijdag de 21e ben ik al naar Eindhoven gegaan. Zodat ik ’s avonds al alle tijd had voor Naomi. Heerlijk met mijn zus en haar vriend mosselen gegeten. Naomi wilde ze niet, dus zij kreeg gewoon lekker frietjes.

En als we dan toch met het hele gezin bij elkaar zijn dan moet er natuurlijk een familiefoto worden gemaakt. Helaas ontbreekt alleen Arnold op deze foto.

Juli is geëindigd met de aanschaf van een Airfryer. Nadat ik aangaf dat ik vissticks uit de over wel erg droog vond, stond er de volgende img_1480dag een airfryer in de keuken. Direct uitgeprobeerd met zelfgemaakte zoete aardappel friet! Ik weet niet of het echt heel gezond is, maar laat me het in ieder geval maar even geloven! 😉

Dit was juli voor mij, hoe is jullie maand geweest?

Volg me ook op facebook. Voel je vrij om mijn pagina te liken en volgen.

7 gedachten over “Juli 2017”

  1. Veel kilometers deze maand (362 km), maar niet zoveel als september 2011 (491 km). Ik heb iedere dag hardgelopen, alhoewel het niet hard ging voor mijn doen (overwegend praattempo, 6:31 min/km). Slechts 1 sponsorloop, een 10 km, gelopen als trainingsloop.

    Geliked door 1 persoon

      1. Ik zit in de Strava Reddit groep, waarin een flink aantal lopers meer kilometers dan ik maken, sommigen zelfs het dubbele op een gemiddelde van 5 min/km. Ik kreeg te horen dat ik voor een marathon in 3.30 uur minstens 80 km/week mag trainen, maar meer is altijd beter. En die 80 km/week is basisconditie voor je begint aan de marathonvoorbereiding, geen piekweek in de marathonvoorbereiding. Gelukkig is mijn marathon pas in 2018, dus ik heb nog even de tijd om te wennen aan meer kilometers per week.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s