Hardlopen

Productbeoordeling: Flipbelt en de Flipbelt Water Bottle

flipbelt 2Vorig jaar heb ik tijdens de Runnersbeurs bij de marathon van Eindhoven een Flipbelt gekocht. De Flipbelt is een sportriem waar je heel gemakkelijk dingen in kan opbergen tijdens het hardlopen. Tijdens de marathon van Rotterdam kon ik mijn zakjes met energiegels nergens kwijt. Mijn zus moest op meerdere plekken langs het parcours staan om mij van nieuwe gels te voorzien. Ik mocht mijn zus dan ook niet mislopen. De Flipbelt leek me een ideale oplossing om in Eindhoven tijdens de halve marathon mijn gels in op te bergen.

De flipbelt bleek het geld meer dan waard te zijn. Tijdens de halve marathon van Eindhoven had ik er alleen enkele energiegels in opgeborgen. Je voelt tijdens het lopen niet dat je de riem om hebt. Hij schuurt niet, wat ik ontzettend fijn vind. In het verleden heb ik ooit een opbergriem gehad, waaraan ik ook waterflesjes kon bevestigen. Na één keer gebruiken had ik al op twee plekken schuurwondjes. Hier heb ik bij de Flipbelt nog nooit last van gehad.

flipbeltNa de halve marathon van Eindhoven kwam ik er ook achter dat de flipbelt erg handig is als je een sportbroek aan hebt zonder zakken. Je kunt heel comfortabel je telefoon in de flipbelt opbergen. Ondanks dat ik de versie zonder rits heb, blijft mijn telefoon prima zitten en hoef ik niet bang te zijn dat hij uit de riem valt. Ook zit er een heel handig haakje aan waar je je sleutel aan vast kunt maken. Dit bleek heel handig te zijn, nadat ik per ongeluk een sportbroek had gekocht, waar niet eens een zakje voor mijn sleutel inzat. Ik was altijd op zoek naar broeken met zakken inzaten voor mijn sleutels en waar mijn telefoon goed in past. De broeken waar echt passende zakken inzitten, met goedwerkende ritsen, zijn vaak ook de duurdere broeken. Nu ik de flipbelt heb, heb ik de afgelopen periode goedkopere broeken kunnen kopen, omdat ik geen rekening meer hoef te houden met opbergzakken. Ideaal!

De Flipbelt kost in de eenvoudige Classic versie € 29,99. Een stuk duurder dan de opbergriemen die ze bijvoorbeeld bij de Action verkopen, maar ik vind het echt de prijs waard. Hij is naar mijn mening veel comfortabeler dan de goedkopere imitatievarianten. Als je meerdere keren per week hardloopt en je bent van plan hem iedere keer mee te nemen, vind ik het echt een hardloop-musthave. Zeker nu ik niet meer hoef te investeren in de duurdere sportbroeken, vind ik het de investering waard.

flipbelt waterbottleAfgelopen week ontving ik van Immaya Sports twee Water Bottles voor in de flipbelt. Dit met het verzoek om ze uit te proberen en aan te geven wat ik hier van vind. Zoals ik in een eerdere blog al had aangegeven heb ik enige tijd geleden een rugzak met waterzak gekocht, juist omdat ik mijn riem met waterflesjes niet prettig vond. Dit vooral door de schuurwondjes die ik er van kreeg. Ik gebruik de rugzak alleen als ik een lange duurloop loop. Bij kortere afstanden neem ik hem nooit mee. Er gaat te veel water in voor een korte afstand. Voor de Flipbelt heb ik nu twee flesjes gekregen. Eén van 320 ml en één van 175 ml. Ideaal dus voor de kortere afstanden. Een voordeel van deze flesjes is dat ze in de vaatwasser kunnen. Ik vind het zelf altijd een hele toestand om de waterzak voor mijn rugzak schoon te maken. Tijdens mijn eerste rondje had ik beide flessen meegenomen. De Flipbelt is dan wel direct een stuk dikker. Maar door de lichte kromming in de flesjes zitten ze toch comfortabel. Als je alleen de twee flesjes (of één) flesje in je Flipbelt hebt zitten blijven ze prima zitten. Ik had er de eerste keer ook mijn telefoon inzitten. Na een half uur merkte ik dat de grootste fles toch wat begon te schuiven in de riem. Dan ben je toch bang dat de fles uit de riem schuift. Nadat ik mijn telefoon er uit had gehaald, bleven de flessen prima zitten. Ook één fles en de telefoon werkt prima. Voor een kort rondje, waarbij één  of twee flesjes water voldoende is om mee te nemen, is het een ideale manier om water mee te nemen. Bij langere duurlopen tijdens warm (zomers) weer ga ik voor de rugzak, omdat ik dan gewoon veel meer drink. Bij de kortere loopjes, waarbij ik toch water mee wil nemen, is het echt een ideaal product. Een goede aanvulling op de Flipbelt. Je hebt de waterflesjes voor € 9,95 (175 ml) en € 14,95 (320 ml). Voor dit bedrag heb je een beter systeem dan de goedkopere watergordels, die in ieder geval voor mij niet comfortabel zijn.

Ik ben fan van de Flipbelt en vind de waterbottles een heel goede aanvulling op deze sportriem.

Advertentie

5 gedachten over “Productbeoordeling: Flipbelt en de Flipbelt Water Bottle”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s