Hardlopen

Road2Eindhoven – Deel 4

Nadat ik de afgelopen periode twee keer een afstand van 25 kilometer heb gelopen, stond er gister een lange duurloop van 30 kilometer op het programma. Eigenlijk staat deze duurloop voor aanstaande donderdag in mijn schema, maar op een doordeweekse avond lukt het mij niet om drie uur te gaan hardlopen. Deze week heb ik dan ook wat in mijn schema geschoven, zodat ik gister de lange duurloop kon lopen. 30 kilometer!! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er stiekem wel tegen op zag.

Vrijdag heb ik in Nijmegen bij RunnersWorld een nieuwe voorraad Energiegelletjes van SIS gekocht. Met zo’n lange afstand in het vooruitzicht is het toch wel verstandig om wat extra energie mee te nemen voor onderweg.

Zaterdagavond ben ik achter de laptop gaan zitten om een goede looproute uit te zoeken. Ik hou er niet van om meerdere rondjes te lopen of een bepaalde afstand heen- en terug te lopen. Dit heb ik tijdens beide rondjes van 25 kilometer wel gedaan. Op de terugweg weet je dan precies wat er nog allemaal voor je ligt. Hierdoor weet je ook steeds hoe ver je nog moet. Ik laat me liever steeds verrassen. Anders is het gewoon te zwaar. FullSizeRenderUiteindelijk heb ik via Strava een route van 28 kilometer opgesteld. Dat betekent dat ik er wel voor moet zorgen dat ik ergens in de route er nog twee kilometer bij moet zien te sprokkelen, want niets zo erg als wanneer je na 28 kilometer weer bij je voordeur staat en je jezelf moet motiveren om er toch nog twee kilometer bij te lopen. De route die ik heb opgesteld doet vier verschillende plaatsen aan. Natuurlijk start- en finishstad Enschede, maar ook de plaatsen Lonneker, Oldenzaal en Losser. Bedenkend dat ik dus door vier verschillende plaatsen ga lopen, besef ik dat 30 kilometer dus echt een hele lange afstand is.

Zondag heb ik eerst nog even lekker uitgeslapen, ik ben om half tien opgestaan. Ontbeten met een schaaltje Brinta. Lekker ontbijt met veel koolhydraten. Het eten heb ik even laten zakken en ben om 11 uur vertrokken voor mijn lange duurloop. Mijn rugzak met waterzak omgedaan. Voor de zekerheid mijn ov-kaart en wat geld meegenomen. De gelletjes in mijn flipbelt gestopt en mijn TomTomhorloge op 30 kilometer gezet.

IMG_1806

Nadat ik de deur ben uitgestapt, ben ik in een rustig tempo naar de wijk Roombeek gelopen. Dwars door Roombeek en daarna de stad verlaten. Rustig doorgelopen naar Losser waar ik na 10 kilometer aankwam. Hier heb ik een rondje door het centrum gelopen, waar ik zag dat er op dat moment een hardloopwedstrijd plaats vond. Vanuit Losser ben ik richting Oldenzaal gelopen. Na 18 ½ kilometer zag ik het plaatsnaambordje van Oldenzaal. Vanuit hier ben ik de weg naar Enschede IMG_1769ingeslagen. Bij 22 ½ kilometer kwam ik bij het dorpje Lonneker. En eigenlijk liep ik nog steeds erg lekker. Het lopen ging wel al wat zwaarder dan in het begin, maar het ging nog steeds goed. De afstand van de halve marathon had ik er al opzitten. Bij de hele marathon ben ik dan dus over de helft. Dit jaar was tot nu toe mijn langste afstand de 25 kilometer. Op dat punt was ik nu bijna en hier ga ik vandaag dus overheen. Ik loop dwars door het dorpje Lonneker en pak vandaaruit de weg weer richting Enschede Noord. Voor de tweede keer kom ik door de wijk Roombeek en ik voel dat mijn benen nu wel erg zwaar worden. Ik begin mijn kuiten te voelen. Maar blijf nog steeds in een lekker tempo doorlopen. Nog 3 ½ kilometer en ik ben weer thuis.

 

Na 27 kilometer wordt het echt wel wat zwaarder, maar ik ben er bijna. Ik ben net iets te snel bij huis, waardoor ik nog een laatste rondje door mijn wijk moet lopen.

IMG_1797Ik heb het gehaald. 30 kilometer hardgelopen. Het laatste stuk was zwaar, maar dat mag ook wel. Het is toch 30 kilometer. Dat mag ook wel zwaar zijn! Nog 7 weken en dan sta ik aan de start van de marathon van Eindhoven. Stap voor stap kom ik er steeds iets dichterbij.

 

IMG_1807
Losser

8 gedachten over “Road2Eindhoven – Deel 4”

  1. Mooie dertiger in de pocket. Goed dat het wat zwaarder voelt op het eind, dan weet je nu dat je daar wel doorheen komt tijdens je marathon. Ik moet binnenkort een keer in de buurt zijn, dus misschien leen ik je route een keertje.

    Groetjes,

    Dorothé

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik heb altijd een broertje dood aan die 30 km op m’n eentje, maar volgend jaar mag ik er ook aan geloven. Gelukkig niet al te vaak, want ervan herstellen duurt zo lang. Het is behoorlijk belastend. Succes met het herstel, voornaamgenoot!

    Geliked door 1 persoon

  3. Je gaat lekker Rene! Ik ben ook op het punt dat mijn zondagse lange duurlopen weer richting de 25 – 30 km kruipen. Heerlijk maar vooral als ik ze met iemand kan doen. Dan vliegt de tijd voorbij! Succes met de laatste weken!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie