Hardlopen

Road2Eindhoven – deel 4

Met minder dan een maand te gaan tot de marathon van Eindhoven was het gister tijd voor de langste duurloop uit mijn trainingsschema. Een duurloop van 35 kilometer. Mentaal is dit toch wel een dingetje, 35 kilometer. Ik merkte dat ik hier erg tegen op zag en smoesjes bedacht om het te kunnen uitstellen. Uiteindelijk gisterochtend achter de FullSizeRender (1)computer gekropen en op de site van Strava een route van 35 kilometer aangemaakt. In 35 kilometer kun je dus bijna heel Twente doorlopen 😉! Uiteindelijk een route gevonden vanuit Enschede naar Deurningen, van Deurningen verder door naar Borne, vanuit Borne naar Hengelo en via Hengelo weer terug naar Enschede.

Om 12 uur heb ik mij helemaal klaar gemaakt. Hardloopkleding aan, camelbak om, genoeg gelletje mee voor onderweg. Mijn TomTomhorloge ingesteld op een loop van 35 kilometer. En ja hoor, zodra ik de deur uit wil stappen: regen!! Weer een goed excuus om deze loop uit te stellen. Nee, ondanks de regen besloten nu wel te gaan. En gelukkig, na 5 minuten was het droog, daarna maar één kort buitje gehad onderweg. Dit terwijl het blijkbaar bij mijn huis de hele middag geregend heeft. Ik ben denk ik de buien vooruit gerend.

IMG_2094Vanuit huis ben ik naar Deurningen gerend. Daar had ik er de eerste 12 kilometer op zitten. Dit ging best lekker. Zeker nadat de Singelloop afgelopen zondag zo slecht was gegaan. Vanuit Deurningen doorgelopen naar Borne. Gelukkig had ik mijn Iphone bij zodat ik onderweg de route naar Borne nog kon opzoeken. want dit was onderweg slecht aangegeven. En dit is een stuk Twente waar ik eigenlijk nooit kom. Op het moment dat ik het centrum van Borne in loop heb ik IMG_2117er 17,5 kilometer op zitten. Ik zit op de helft. En tot nu toe gaat het nog best lekker. Vanuit Borne herpak ik mijn route richting Hengelo. Onderweg kom ik langs de Ikea. Oh, dan ben ik wel echt heel ver van huis. Ik moet nog echt een heel eind lopen voordat ik thuis ben. Als ik bij het station van Hengelo aankom heb ik er al weer 24 kilometer opzitten. Nog maar 11 kilometers te gaan. Ik merk wel dat ik vermoeider raak en dat het toch wel wat minder lekker loopt. Na 29 kilometer ben ik bij het FC Twentestadion. vanaf hier nog maar 4 kilometer naar huis, maar ik moet nog 6 kilometer lopen. Deze laatste kilometers IMG_2128zijn wel erg zwaar. Ik begin te voelen dat mijn rechter knie wat stroever beweegt. Toch loop ik nog steeds met een prima tempo. Na 33 kilometer sta ik voor mijn voordeur. Zal ik het doen, gewoon stoppen en naar binnen gaan? Die behoefte voel ik wel. Maar nee, laten we toch die laatste twee kilometers er maar bij pakken. nog een extra lusje plak ik aan mijn route vast. Ik merk dat ik deze laatste kilometers heel erg aan het aftellen ben, nog ander halve kilometer, nog 1 kilometer en 200 meter, nog 800 meter, nog 500 meter! 😉

Ja, ik ben er! De laatste kilometers waren zwaar, maar ik heb gewoon 35 kilometers hardgelopen. Wie had dat een paar jaar geleden ooit gedacht. Vanaf nu de laatste weken afbouwen en dan kan ik op 8 oktober aan de start van de marathon verschijnen. Ik ben er klaar voor en ik heb er zin in!

7 gedachten over “Road2Eindhoven – deel 4”

  1. Zo super gedaan om zo dicht bij huis toch die laatste kms erbij te pakken terwijl je er doorheen zit. That’s the spirit. Ook een onbekende route lopen is klasse want je weet op die 42 km ook niet waar je terecht komt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Tja, die 35-er is het dichtst dat je bij een marathonafstand wilt komen in de voorbereiding. Alleen lopen is zeker een handicap, omdat je met een groep elkaar kunt aansporen als het zwaar wordt tegen het eind. Goed dat je het tòch gedaan hebt!

    Geliked door 1 persoon

  3. respect met name voor die laatste 2: dat is mijns inziens de echte training; toch nog die laatste kms pakken terwijl je makkelijk had kunnen zeggen dat het zo wel mooi was. Daar ga je bij je marathon wat aan hebben. Succes!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie