Hardlopen

De marathon van Eindhoven – Nog één week!

Vandaag is het zondag 1 oktober, nog precies één week tot de marathon van Eindhoven. De dag waar ik nu al een half jaar naar toe train. Mijn tweede marathon. Gaat het me lukken om 42,19 kilometer hard te lopen. En als het me lukt in wat voor tijd kom ik over de finish? In 2016 heb ik de marathon van Rotterdam in een tijd van 3 uur 52 minuten en 47 seconden uitgelopen. Een gemiddelde snelheid van 10,88 km per uur.

Hoe sneller de datum dichterbij komt hoe spannender ik het vind. Ik heb voldoende getraind, maar het is wel 42 kilometer.

Ik weet al dat mijn startnummer het nummer 542 is. Deze week zal het startnummer zelf via de post binnen gaan komen. Het wordt nu dus allemaal heel echt.

Bij mijn marathon in Rotterdam had ik voor me zelf één doel gesteld: de finish halen! Begin deze zomer heb ik het boek “Ren voor je leven” van Klaas Boomsma gelezen. In dit boek gaf hij de tip om drie doelen te stellen, het eerste doel moet “heel haalbaar” zijn, het tweede doel “haalbaar” en het derde doel “net haalbaar”. De kans dat je tevreden naar huis gaat is dan veel groter dan wanneer je je blind staart op een doel waarbij het risico dat je vaalt erg groot is. Om deze reden heb ik dan ook drie doelen voor mezelf bepaald.

parcours eindhovenMijn eerste doel is überhaupt de finish halen, mijn tweede doel is om de marathon binnen 4 uur te volbrengen en het derde “net haalbare” doel is om de marathon uit te lopen in een tijd minder dan 3 uur 52 minuten en 47 seconden (dus sneller dan mijn marathon in Rotterdam).

Of ik één of meerdere van deze doelen ga halen weten we volgende week rond deze tijd!

Ik ga in ieder geval mijn best doen!

marathon eindhoven

7 gedachten over “De marathon van Eindhoven – Nog één week!”

 1. Ik heb ook meestal 3 schema’s in mijn hoofd en die noem ik plan A B en C. Meestal kan er een gelijk de prullenbak in. Veel hangt af van de omstandigheden. Veel succes maar vergeet vooral het loopplezier niet.

  Groetjes,

  Dorothé

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel veel succes in Eindhoven!

  Zelf heb ik altijd nog een vierde plan, utopisch. In R’dam 2016 was dat 3.15 uur, terwijl mijn PR op 3.44’25” stond (2004). Ik hield een tempo van 4:44/km vol tot 15 km (eindtijd 3.20 uur), maar zakte daarna in als een plumpudding. Ik weet nu wat ik moet kunnen voor een dergelijke marathontijd (halve marathon in 92 minuten; was echter 95 minuten). Had ik gelopen op een marathontijd van 3.25 uur (4:52/km), dan had ik het waarschijnlijk wel gehaald. Utopisch is voor als je op het 30-km punt je nog beresterk voelt en kunt versnellen met enkele s/km.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s