Hardlopen

Nieuwe uitdagingen!

F1C87301-2A9F-4A63-9CE5-4F8D34F5F30BHet is nu al weer bijna twee weken geleden dat ik de marathon van Eindhoven heb gelopen. Een uitdaging waar ik bijna een half jaar naar toe heb getraind. Alles op sportief gebied was gefocust op deze dag. En wat voor dag, ik kan nu nog steeds niet geloven hoe snel ik hem gelopen heb. Het was zwaar, maar toch viel het me mee.

En nu?  Tijd voor nieuwe uitdagingen! Ga ik nog een keer trainen voor een hele marathon en hoe snel wil ik deze afstand weer lopen? Ik zat er aan te denken om in het najaar van 2018 weer een marathon te gaan lopen. Twaalf maanden om te herstellen is toch een mooie periode? En dan zou Berlijn misschien wel een mooie optie zijn. Of Munster, want dat is toch iets dichterbij. Tot maandag ineens het grote nieuws kwam dat de marathon van Enschede zijn parcours heeft aangepast. Voor het 50-jarig jubileum van deze marathon is voor een nieuw parcours gekozen. Dit betekent ook dat de marathonafstand niet langer bestaat uit twee keer het parcours van de halve marathon. Dan is het duidelijk toch, dan ga ik eind april voor deze marathon in mijn eigen woonplaats! Niet dus! Nadat ik even goed in mijn agenda keek, zag ik dat ik dat weekend geen tijd heb. Maar nu is het marathonvuurtje wel al aangewakkerd. Wat nu te doen? Gisteravond heb ik de knoop doorgehakt. Enschede past niet in mijn agenda, maar welke marathons zijn er nog meer in diezelfde periode? Inderdaad, Rotterdam!

IMG_2104

Gisteravond heb ik me dan ook ingeschreven voor mijn derde marathon. En dit zal voor de tweede keer de marathon van Rotterdam zijn. Ik droom nu al over de Erasmusbrug! Mijn Road2Rotterdam kan beginnen. Nu op zoek naar een goed trainingsschema. de vorige twee keren heb ik getraind met marathonschema’s uit de Hardlopen met Evy”-app. Dit is goed bevallen, dus waarom hier van afwijken? Of heeft iemand een beter advies?

Op dit moment heb ik de volgende hardloopwedstrijden in mijn agenda staan:

 • De Bruggenloop in Rotterdam (10 december)
 • De Asselronde tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn (4 februari)
 • De Rotterdam Marathon (8 april)

Hoogstwaarschijnlijk komen hier nog de halve marathons bij tijdens de Stevensloop in Nijmegen en de CityPierCityloop in Denhaag.

Heeft er iemand nog andere leuke suggesties en waar kom ik jullie tegen de komende maanden?

16 gedachten over “Nieuwe uitdagingen!”

 1. Ooit moet je een keer lopen in Geldrop bij Tv’s voor Niks. Google er maar eens op. Ik ga daar dit jaar de hele marathon lopen, na 1×15, 1×21, 2x 30 heb gelopen. Prachtige omgeving en erg leuke sfeer, onverhard, pittig maar geen groot publiek, medaille of snelle tijden. Eens wat anders.

  Zelf loop ik 010 dit jaar niet dus ik moedig je wel aan in het Kralingse Bos.

  Groetjes,

  Dorothé

  Geliked door 1 persoon

 2. Als je een schema hebt dat werkt, blijf het dan gebruiken. En Rotterdam is een hele goede om te lopen, veel sfeer en afwisselend parcours. Zelf ga ik in Spijkenisse (17 december) de halve lopen, juist omdat het daar niet zo druk is. Van de andere kant, de CPC is leuk om te lopen, zeker als wedstrijdloper (met licentie). Al de commercie (reclameboodschappen in het startvak) neem ik maar op de koop toe; daar zijn smartphones voor uitgevonden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s