Hardlopen

November 2017

Het is vandaag al weer drie december. Twee dagen voor Sinterklaas. De meeste mensen zullen dit weekend al druk zijn met de laatste voorbereidingen of misschien hebben ze het Sinterklaasfeest al gevierd. 3 December is ook meteen een mooi moment om mijn maandoverzicht over november te publiceren.Een maand die in het teken stond van leuke en gezellige activiteiten. Misschien was november zelfs wel iets te vol gepland. Door deze volle agenda is dit ook de eerste maand in meer dan een jaar waarin ik niet minimaal 100 kilometer heb hardgelopen. Deze maand kwam ik niet verder dan een totaal aantal kilometers van 89,5 verdeeld over maar 9 rondjes. Ook ben ik deze maand niet toegekomen aan het schrijven van een blog. Te druk met andere dingen, maar misschien heb ik ook wel even een kleine writersblock, dus als iemand leuke ideeën heeft voor een blog, laat het me weten!

img_3177Hoe leuk was november dan? November begon met het bezoek van een vriendin. We hebben een gezellige avond gehad en zijn uiteindelijk met z’n drieën in de stad beland. Een erg gezellige avond als gevolg. De volgende dag hadden we een familiefeest, een neef van Arnold werd 50. Dat werd dus de tweede gezellige avond dat weekend. En ook op zondag hadden we weer een gezellige verjaardag. Helaas stond dit weekend ook in het teken van mijn schoonmoeder die onverwachts naar het ziekenhuis moest door  haar steeds slechter wordende COPD.

img_3187Na dit drukke weekend ging het nog even door, op maandag 6 november hadden we namelijk kaartjes voor het concert van James Blunt in Afas Live. Omdat we niet zo’n zin hadden om na het concert nog helemaal terug naar Enschede te moeten rijden hadden we een kamer geboekt in het EasyHotel op het plein waar ook Afas Live aan ligt. Het concert was erg mooi. We hebben genoten. De volgende keer dat James Blunt naar Nederland komt zijn wij er zeker weer bij.

img_3193Nadat we dinsdag weer terug in Enschede zijn aangekomen zijn we direct naar het ziekenhuis gegaan om Arnold’s moeder te bezoeken. Hierna zijn we naast het ziekenhuis bij een Chinees Restaurant uit eten geweest. Wij gaan eigenlijk nooit bij een Chinees Restaurant eten.  In de meer dan 20 jaar dat ik al niet meer bij een Chinees restaurant heb gegeten is de inrichting van deze restaurants totaal niet veranderd. Alsof ik zo weer 25 jaar terug de tijd in was gegaan, naar een moment waarop ik samen met mijn ouders naar het lopend buffet van de plaatselijke Chinees ging! 😉

Het volgende weekend stond ook weer in het teken van leuke dingen. Vrijdagavond hadden we kaartjes voor de musical “Was getekend Annie M.G. Schmidt!” Een leuke avond met o.a. Simone Kleinsma in het Theaterhotel in Almelo. Het verhaal was mooi, maar ik merk dat ik niet helemaal wordt meegenomen door de muziek en liedjes van Annie M.G. Schmidt. De zaterdag stond in het teken van de verjaardagen van mijn zus en mijn zwager. Eerst naar Eindhoven voor de verjaardag van mijn zus en ’s avonds weer thuis in Enschede bij mijn zwager.

Dinsdag de 14e was de verjaardag van Arnold. ’s Avonds gezellig familie over de vloer. Een leuke avond.

img_3312Het weekend stond in het teken van Bierpop. Eerdere jaren gingen we met een groep vrienden in dit weekend naar Back At Sea, het winterse broertje van Concert At Sea in Port Zeelande. Helaas was er dit jaar geen editie van Back At Sea, maar dit vriendenweekend kunnen we daarom niet laten lopen. Samen met Natasja, Marjon, Nicolien en Arnold daarom kaartjes gekocht voor Bierpop het festival van Miss Montreal in Hardenberg. Omdat dit maar één dag was en we er wel een weekend van wilden maken hebben we van vrijdag tot en met zaterdag een huisje geboekt bij Attractiepark Slagharen (het voormalige ponypark). Een heerlijk, gezellig, ontspannen img_3327weekend waarin we alvast Sinterklaas en Kerst hebben gevierd met een leuk dobbelspel en kadootjes. Natuurlijk moest ook Arnold’s verjaardag hier nog gevierd worden. Helemaal leuk was dat er een Jacuzzi voor ons huisje bleek te staan.

img_3476Ook het daarop volgende weekend was weer volgepland. Samen met mijn zus Leonie had ik een busreis geboekt naar de kerstmarkt in Dusseldorf. Vrijdag ben ik na het werk direct met de trein naar Eindhoven gereden. Zodat we zaterdag gezellig op tijd richting de opstapplaats voor de bus konden zijn. We hebben heerlijk rondgestruind over de Weihnachtsmarkt. Heerlijke hapjes gegeten en natuurlijk ons zelf opgewarmd aan een beker hete gluhwein. Helaas ging de bus eerder terug dan verwacht en konden we niet meer in Dusseldorf uit eten. Ach ja, dan pakken we toch gewoon een extra Bratwurst! 😉 We hebben samen genoten van deze dag samen.

img_3480

img_3478

img_3378Mijn andere zus Susan had deze maand ook nog een prijs gewonnen bij de Postcodeloterij. Omdat ze zelf niet zo’n lezer is heeft ze mij deze prijs gegeven. Ik wist natuurlijk wel twee leuke boeken uit te kiezen. Ik had nog wat boeken liggen, dus de komende tijd hoef ik me zeker niet te vervelen.

img_3528November heb ik afgesloten met het opzetten van de kerstboom. Ik weet het Sinterklaas is nog in het land. Maar je kunt toch ook gewoon van twee feesten tegelijk genieten. Wat mij betreft kan die kerstperiode niet lang genoeg duren. De winter is anders al donker genoeg. Laten we het samen maar gewoon een beetje gezellig maken, toch?

Nu op naar de meest gezellige maand van het jaar, december. Een maand die ik vandaag hardlopend heb ingeluid door een halve marathon te lopen. Dan moet het volgens mij met de hardloopkilometers over december wel goed gaan komen.

2 gedachten over “November 2017”

  1. Er is een tijd voor alle dingen denk ik maar. Leuke foto’s van een leuke maand. Misschien is het leuk om te bloggen over vroeger. Ik kies wel eens een onderwerp zoals alle auto’s die ik reed… Ik dacht daaraan door je opmerking over ‘de Chinees’.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie