Hardlopen

Hardlopen in de winter!

Vandaag was het dan zover. De Bruggenloop in Rotterdam. Al maanden keek ik uit naar deze 15kilometerrun met een parcours langs 6 Rotterdamse bruggen. Een mooi onderdeel van mijn training naar de marathon van Rotterdam.

img_3707Rotterdam ligt niet naast de deur, dus vanochtend om kwart voor 11 heb ik al de trein naar Rotterdam genomen. Om drie uur mag ik starten in de eerste startwave. Als alles op het spoor voorspoedig gaat, ben ik rond half 1 bij de start. Alle tijd om rustig naar het startvak te gaan en als ik vertraging heb, hoef ik ook niet te stressen.

img_3597Voordat ik van huis wegging nog even goed mijn mail en de app van de Bruggenloop in de gaten gehouden. Er komt veel sneeuw, dus gaat de Bruggenloop nog wel door? Volgens de laatste informatie gaat het evenement gewoon door. Hopelijk gaat het niet te hard sneeuwen. Lijkt me niet prettig om 15 kilometer lang sneeuw in mijn ogen te krijgen! Oh jee, ben ik dan toch echt een mooi weer loper? 😉

Vijf minuten voordat mijn trein aankomt in Rotterdam Centraal krijgt opeens de halve trein het zelfde push-bericht op zijn telefoon. Alleen maar hardlopers in de trein? Direct hoor je iedereen mompelen. De hardloper tegenover me tikt me aan en vraagt: “heb je het bericht ook gehad?” Ja inderdaad, de Bruggenloop is afgelast. Verstandig, maar wel heel jammer als je al zo dicht bij bent.

Wat ga ik nu doen? Oh, de trein waar ik inzit gaat na Rotterdam Centraal gewoon weer terug naar Gouda. Ach, blijven zitten dan en gewoon naar huis. Voor ik het weet zit ik weer in Gouda. Daar heb ik 4 minuten om de trein naar Amersfoort te halen. Amersfoort hebben we echter nooit bereikt. Met veel geluk komen we uiteindelijk wel in Utrecht aan. Dan pak ik toch gewoon in img_3712Utrecht de trein naar Enschede. Niet dus! 4 uur later sta ik nog in Utrecht Centraal. Er kunnen geen treinen langs Amersfoort. Om 5 uur wordt duidelijk dat er misschien vandaag helemaal geen treinen meer naar Enschede gaan. Uiteindelijk met de trein naar Arnhem gegaan en met de bus verder naar het huis van een vriendin in Huissen. Ik heb in ieder geval een slaapplaats. Morgen maar weer opnieuw proberen naar Enschede te gaan. Heerlijk sneeuw in Nederland. 😉

Helaas niet hardgelopen vandaag, niet eens meer thuis gekomen. Twee dagen sneeuw en Nederland staat vast. Ik denk niet dat ik het aandurf om me volgend jaar weer in te schrijven voor de Bruggenloop. Misschien moet ik me in de winterperiode toch vooral gaan richten op hardloopwedstrijden dichter bij huis.

10 gedachten over “Hardlopen in de winter!”

  1. Je bent wel het inschrijfgeld kwijt, bovenop de reiskosten, natuurlijk. Dat maakt het wel een dure hobby. De vraag is of het wel 17 euro waard is om aan deel te nemen, als men zo afhankelijk is van hulpdiensten i.v.m. de massaliteit. Wellicht is het slimmer om deel te nemen aan kleinschalige evenementen. Die zijn vaak goedkoper en niet zo afhankelijk van de beschikbaarheid van hulpdiensten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s