Hardlopen

De StepOne Winterloop in Borne

Afgelopen woensdag zag ik via Instagram de Winterloop in Borne voorbijkomen. Een loopevenement met afstanden van 5, 10 en 21,1 kilometer. Nadat vorige week de Bruggenloop in Rotterdam niet doorging en ik een blog had geschreven over mijn hardloopwinterdip werd het wel tijd voor alsnog een laatste hardloopwedstrijd in 2017. En daar was ineens de Winterloop. Borne is vanuit Enschede prime te bereiken, zo’n 14 kilometer, dus geen last van problemen op het spoor. Ik heb me woensdagavond dan ook direct ingeschreven voor de halve marathonafstand.

Zaterdag kon het startbewijs worden opgehaald bij de hardloopwinkel StepOne in Borne. Ik heb besloten om hier op de fiets naar toe te gaan. Meteen wat extra beweging. Het startbewijs is ook nog af te halen op zondagochtend voor de start, maar als het kan probeer ik toch altijd het startbewijs al van te voren op te halen. Zo kan ik op zondagochtend gewoon rustig aan doen. Na een fietstocht van 30 kilometer ben ik zaterdag in het bezit van het startbewijs weer thuis. Dit keer geen startnummer met een chip er in verwerkt. Er zit een losse chip bij het startbewijs die je met een tiewrap aan je schoen moet vast maken.

Zaterdagavond ga ik redelijk op tijd naar bed en zet mijn wekker op 8 uur. De start is om 11.00 uur, waardoor ik besloten heb om 10 uur in de auto te willen zitten.

Zondag gaat de wekker inderdaad om 8 uur, maar ik besluit toch nog tot half 9 in bed te blijven. Daarna ontbijten en me voorbereiden op de race. Als ik om 10.00 uur in de auto zit hoor ik bij het nieuws dat het in Twente weer code rood is. Voorzichtig rijden dan maar. Uiteindelijk valt het allemaal mee, bij de start is er voldoende parkeergelegenheid, dus voor ik het weet zit ik al in de sportkantine te wachten tot de start. Rondom de start nog een paar andere hardlopende instagrammers tegen het lijf gelopen. Iets voor 11 uur sta ik klaar voor de start en om exact 11 uur gaat daar het startschot. In het begin is het een redelijk smal parcours en lopen hier ook nog de deelnemers van de 10 kilometerafstand mee. Lastig om in het juiste tempo terecht te komen. Op sommige stukken is de weg best glad, op die plekken rustig aan doen. Gelukkig waarschuwt iedereen elkaar voor de gladde stukken.

Wat een mooi parcours heeft de Winterloop. Dwars door het Twentse buitengebied door dorpen als Azelo en Bornerbroek. Stukken door bos, langs boerderijen, zelfs een heel stuk langs een mooi beekje door het bos. Het is vrijwel de hele route genieten.

Het is vrij snel na de start al duidelijk dat ik geen persoonlijk record ga lopen, maar ja, zal ik ooit nog onder die 1 uur 31 minuten gaan komen? Ik denk het niet! De laatste keren loop ik een halve marathon meestal rond de 1 uur 38 minuten. Dat zal ik vandaag ook niet gaan halen, maar dat is ook helemaal niet erg. Uiteindelijk kom ik met een tijd van 1 uur 41 minuten en 58 seconden over de finish. Zeer tevreden!

De Winterloop, een redelijk kleinschalig, regionaal hardloopevenement, maar erg goed georganiseerd met een hele mooie route. Hier ben ik volgend jaar zeer waarschijnlijk weer bij aanwezig.

6 gedachten over “De StepOne Winterloop in Borne”

Plaats een reactie