Hardlopen

December 2017

Vandaag is het al weer 1 januari 2018. 2017 ligt al weer achter ons. Dit jaar is echt voorbij gevlogen. vandaag is een mooie dag om lekker op de bank de afgelopen maand eens door te nemen. Wat heb ik in december allemaal gedaan? December is natuurlijk sowieso al een drukke, gezellige maand. Maar ook een maand waarin ik één dag door de sneeuw niet meer met de trein thuis kon komen. Dit was mijn december:

img_3600

Op 2 december ben ik gezellig de kerstmaand begonnen door samen met Arnold naar de kerstmarkt in het Duitse Munster te gaan. Niet zo heel ver hier vandaan. Dat is dan toch altijd een voordeel van dicht bij de grens wonen. In minder dan een uurtje stonden we samen in het gezellige centrum van Munster. Natuurlijk veel te veel gegeten. De typisch Duitse aardappel-pannenkoeken, een broodje bratwurst en natuurlijk kon ik ook de Gluhwein niet laten staan.

img_3594

 

 

 

 

 

 

 

img_3597-1Zondag 10 december stond al een paar maanden omcirkeld in mijn agenda. De dag van de Bruggenloop van Rotterdam. 15 kilometer hardlopen door Rotterdam. Omdat Rotterdam aan de andere kant van het land ligt moet ik hier wel een treinreis van bijna 3 uur (enkele reis) voor ondergaan. Omdat het die dag zou gaan sneeuwen ben ik op tijd van huis vertrokken. Ik wil niet te laat bij de start verschijnen. Zoals jullie al in een eerdere blog hebben gelezen, is op het laatste moment de Bruggenloop geannuleerd. Uiteindelijk had ook img_3712-1de NS veel last van de sneeuw en was het niet meer mogelijk om met de trein terug naar huis te komen. Gelukkig gingen er nog wel treinen richting Arnhem en kon ik uiteindelijk bij een vriendin blijven slapen.

 

 

 

 

img_3783Uiteindelijk heb ik een week later alsnog aan een hardloopevenement mee kunnen doen. Op Instagram zag ik dat er in Borne de Winterloop werd georganiseerd. Ik kende dit evenement niet, maar Borne ligt in de buurt dus waarom zou ik niet mee doen. Op woensdag heb ik me dan ook nog snel ingeschreven voor de halve marathon.

 

 

img_3828De kerst begon voor ons dit jaar al op vrijdag 22 december. Arnold en ik hadden kaartjes voor de musical West Side Story in Den Haag. Omdat we geen zin hadden om na de voorstelling nog terug naar Enschede te rijden hebben we arrangement met hotel geboekt. Op deze manier hebben we er een soort minivakantie van gemaakt.  img_3823-1

 

 

De musical was erg mooi (soms wel wat langzaam en iets te veel dans). Natuurlijk zijn we ook nog even naar het strand geweest en hebben we gegeten aan de boulevard van Scheveningen.

 

 

img_385624 december is ieder jaar de dag dat we kerst vieren bij mijn familie in Brabant. Eind van de ochtend zijn we dan ook naar Eindhoven gereden. Gezellig naar mijn zus waar we ook zijn blijven slapen. Samen met mijn zus zijn we eind van de middag naar mijn vader gereden om daar met het hele gezin te gaan barbecueën. Toch weer eens iets anders dan gourmetten.  img_3857

 

 

Omdat het buiten best koud was hebben we er een foute kersttruiendag van gemaakt.

Eerste kerstdag zijn we aan het eind van de ochtend weer naar Enschede gereden om gezellig kerst te vieren bij mijn schoonfamilie. Ook daar natuurlijk meer dan genoeg gegeten en verwend met kado’s.

Tweede kerstdag hebben we samen afgesloten door uit eten te gaan. Heerlijk gegeten bij Steakhouse Goody’s in Enschede. We waren er alle twee nog nooit geweest, maar het was erg lekker.

Tussen kerst en Oud en Nieuw heb ik nog gewoon gewerkt. En gister het nieuwe jaar feestelijk ingeluid. Nu maar hopen dat 2018 net zo’n mooi jaar wordt als 2017 is geweest.

img_4008

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “December 2017”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s