Hardlopen

2018: mijn hardloopdoelen!

3 januari 2018. Het nieuwe jaar ben ik feestend ingegaan. Nu is het werkende leven weer begonnen en een mooi moment om over mijn hardloopdoelen van 2018 te gaan nadenken. 365 nieuwe dagen, 52 nieuwe weken, 12 nieuwe maanden in het vooruitzicht.

Wil ik dit jaar p.r.’s gaan lopen, mijn afstanden verleggen of gewoon vooral lekker lopen? Het laatste is natuurlijk wel het belangrijkst. Het belangrijkste is natuurlijk toch gewoon het genieten van mijn hobby. Maar eerlijk is eerlijk van het lopen van een nieuw p.r. geniet ik natuurlijk ook enorm.

Maar op welke afstand wil ik dan een p.r. gaan lopen? Mijn huidige p.r. op de halve marathon staat nu al bijna twee jaar en het is me sindsdien niet gelukt hem te verbeteren. Hoe groot is de kans dat dat dit jaar wel gaat lukken? Tijdens de CPC-loop van 2016 heb ik de halve marathon gelopen in een tijd van 1 uur 31 minuten en 57 seconden.  Zal ik dan toch gaan proberen om tijdens de CPC-loop van 2018 onder de 90 minuten te duiken? Het is wel een mooi doel, maar ik weet niet hoe haalbaar het is. Maar proberen kan altijd, toch?

Op zondag 4 februari staat de Asselronde tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn op het programma. Een mooie route van 25 kilometer. Vorig jaar heb ik deze run in een tijd van 2 uur 1 minuut en 50 seconden. Zal ik dan voor dit jaar als doel stellen om de Asselronde binnen een tijd van 2 uur te gaan lopen?

Op zondag 8 april staat al een grote cirkel in mijn agenda. Mijn derde marathon. Voor de tweede keer de marathon van Rotterdam. Voor de marathon heb ik net als vorig jaar besloten om drie doelen te stellen: een heel haalbaar doel, een haalbaar doel en een doel dat maar net haalbaar is. Voor deze drie categorieën heb ik de volgende doelen bepaald: heel haalbaar is überhaupt uitlopen, haalbaar is binnen 3 uur en 45 minuten finishen en net (niet) haalbaar is sneller finishen dan in Eindhoven. Uit eindelijk heb ik de marathon daar gelopen in een tijd van 3 uur 33 minuten en 46 seconden. Weet je wat, laat ik eens gek doen. Het net (niet) haalbare doel zet ik op finishen binnen 3 uur en 30 minuten!

Verder hoop ik natuurlijk ook gewoon aan een heleboel leuke loopjes mee te doen. Nu nog even nadenken voor welke ik me allemaal ga inschrijven dit jaar. Heeft er iemand leuke ideeën?

10 gedachten over “2018: mijn hardloopdoelen!”

 1. Wat een mooie doelen René. Ik heb vandaag mijn eerste doel behaald van 5000 stappen. Sinds vandaag heb ik een activitytracker in gebruik en nu heb ik vandaag 5647 stappen gezet en de dag is nog niet om. Voor een ander niks bijzonders en voor mij best wel wat

  Geliked door 1 persoon

 2. Hi René,

  Er zijn diverse loopcircuits die in de eigen omgeving worden georganiseerd. Vaak zijn dat kleinere wedstrijden. Wij hebben in de Randstad http://www.wprotterdam.nl/ en http://www.avtyphoon.nl/loopcircuit/index.php. Je loopt dan kleinere wedstrijden die minder druk en duur zijn maar absoluut niet minder leuk. Je kunt ook vaak dan meedingen in de circuituitslag. Om echt PR’s te kragen en op snelheid te trainen is regelmatige deelname aan wedstrijden essentieel. Je komt ook achter kleinere wedstrijden door op de sites van atletiekverenigingen te kijken. Ook de diverse Roparunteams organiseren kleinere wedstrijden. Die teams vind je via de Roparunsite en dan googel je die teamnaam op Facebook en dan vind je wel of ze wedstrijden organiseren.

  Veel succes met je doelen.

  Groetjes,

  Dorothé

  Geliked door 1 persoon

 3. Hi René, leuk dat we elkaar nu volgen! Ik ben er ook op 11 maart. Zie ik je daar. Ik start in vak A. Jij loopt ook zeker onder de 1:30. In bocca al lupo (succes in het Italiaans)!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s