Hardlopen

De marathon van Rotterdam, nu nog even niet!

img_4381Zoals ik al in mijn blog over mijn hardloopdoelen voor 2018 heb geschreven, staat op zondag 8 april mijn derde hele marathon op de agenda. De marathon van Rotterdam. De mensen die mij ook op Instagram volgen hebben misschien al gezien dat ik dit keer weinig foto’s plaats over mijn afgewerkte trainingsschema. Tijdens de training naar de marathon van Eindhoven heb ik me heel keurig gehouden aan mijn trainingsschema en na iedere training plaatste ik een foto op Instagram. Na de euforie van het uitlopen van mijn tweede marathon heb ik me heel snel ingeschreven voor de marathon van Rotterdam. Met precies 6 maanden tussen deze twee marathons in moet dat toch wel kunnen dacht ik. Via de “Hardlopen met Evy-app” heb ik een nieuwe trainingsschema gekocht om deze marathon weer een stukje sneller te kunnen gaan lopen. Twee weken lang heb ik met netjes aan dit schema gehouden en daarna heb ik de “Hardlopen met Evy-app” niet meer geopend. Niet dat ik niet meer heb hardgelopen, de hele winterperiode heb ik netjes hardgelopen, maar niet met behulp van het schema. Soms waren de trainingen te lang om ’s avonds uit te voeren, zeker omdat de dagen steeds korter werden. In de weekenden was er vaak iets gepland, waardoor ik ook niet altijd tijd had voor een lange duurloop. Als ik heel eerlijk ben vond ik het na de marathon van Eindhoven ook wel even fijn om zonder schema te lopen. De marathon van Rotterdam komt nu steeds dichterbij en eigenlijk heb ik er gewoon geen zin in. Ik heb niet het gevoel dat ik er klaar voor ben en ik heb ook geen zin in de lange duurlopen van 30 en 35 kilometer. Het is niet zo dat ik geen zin heb in het lopen van een marathon, dat zeker wel. Maar niet nu al weer.

248D9287-2F1E-44BB-9508-1512825F1534De afgelopen periode merkte ik dat het idee van verplicht lopen met een trainingsschema me ook wel erg benauwde. Ik vind het nog steeds heerlijk om te lopen, maar niet in de verplichting die deze marathon me heeft opgelegd. Zeker zo snel na de vorige marathon. Ik had het gevoel dat ik net alles gegeven heb en er alweer direct vol gas tegen aan moet.  In de afgelopen periode heb ik ook gewoon nog een halve marathon en de Asselronde (25 km) gelopen en hier ook echt van genoten. De halve marathon tijdens de City Pier Cityloop staat op 11 maart in mijn agenda en hier kijk ik ook enorm naar uit. Maar de hele marathon die stel ik nog even uit.Misschien in het najaar weer, bijvoorbeeld in Amsterdam of Munster .

11 gedachten over “De marathon van Rotterdam, nu nog even niet!”

  1. Hoi Renee, Als het zo voelt voor jou dan is het heel verstandig MR18 uit te stellen want dat werkt dan niet om geforceerd wel te gaan. En idd er komen nog genoeg Marathons waar je voor kunt gaan dit jaar of misschien op een later moment👍😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Hey Renee, ik snap je motivatie. Nu herstellen en je focussen op de CPC en eventueel een marathon in het najaar. Ik heb ook de marathon-virus, vorig jaar had ik er 4 in 1 jaar gelopen. En dat sloopt je. Komt goed, zoals mede-lezers je zeggen. Er komen nog zo veel marathons! Misschien ook een keertje in Italië 🙂 tot de 11e dan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s