Hardlopen

AVG

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze wet regelt dingen rondom persoonsgegevens. Iedere blogger moet eraan geloven omdat die nl. verantwoordelijk is voor je persoonsgegevens.

Als je reageert op mijn blogs/webistes laat jij je naam, e-mailadres, webadres, IP-adres en soms een een afbeelding (gravatar of avatar) achter Iedereen kan dat zien. Alleen je e-mailadres niet. Ik beloof hierbij plechtig dat ik dat nooit aan iemand zal doorgeven – tenzij ik het wettelijk verplicht ben – zonder uitdrukkelijke toestemming van jou.

Met de informatie doe ik verder niets. Alleen als je reageert dan geeft mijn blogprovider WordPress automatisch meldingen maar dat kun je zelf uitzetten.

Mocht je om wat voor reden dan ook een reactie willen verwijderen, stuur me dan een bericht met voldoende gegevens om die reactie terug te vinden (zoals e-mailadres, datum en titel van het blog/bericht waar het staat).

Mijn blogprovider is dus WordPress en die maakt waarschijnlijk gebruik van cookies. Dit zijn tekstbetanden en die worden geplaatst bij een eerste bezoek aan mijn blog/website en ze worden opgeslagen in de browser van pc, laptop, tablet of smartphone. Je kunt je afmelden voor cookies door je eigen internetbrowser daarop in te stellen.

Mijn website is beveiligd met een regelmatig wisselend wachtwoord dat verder niemand kent ook WordPress niet.  Verder voer ik alle updates uit waarmee WordPress ervoor zorgt dat er geen onbevoegden toegang hebben tot je gegevens. Daarnaast zorg ik dat alle beveilingssoftware op mijn pc, laptop, tablet, en smartphone waarmee ik soms werk aan mijn blog/website up to date is. Ik doe mijn uiterste best.

Bij  twijfel en vragen neem contact op via mail renevdsanden@hotmail.com

Hier kun je de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) nalezen. In het Engels heet de wet General Data Protection Regulating (GDPR).

3 gedachten over “AVG”

    1. Ik denk dat het verplicht is als je reacties toelaat. Om die reden heb ik reacties uitgezet op mijn hobby-blog. Wat je niet verzameld hoef je ook niet veilig te houden.

      Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s