Hardlopen

Texel

Vorige week was het zo ver, vakantie! Twee weken vrij, dit jaar heb ik er voor gekozen zowel in het voorjaar als eind van de zomer twee weken vrij te nemen. De eerste week van deze vakantie zijn we heerlijk een weekje naar Texel geweest. In deze week hebben we ook nog gezellig bezoek gehad van twee vriendinnen. Een weekje waarin we volop hebben genoten van zon (af en toe), strand en Texels speciaal bier 😉!

Natuurlijk kan er niet alleen gegeten en gedronken worden. De hardloopspullen zijn gewoon mee de koffer ingegaan. Het is vakantie, dus het hoeft allemaal niet zo intensief als normaal, maar er wordt wel gesport. De bezoekjes aan de sportschool slaan we even over, maar daar voor in de plaats heb ik voor deze week wel een mountainbike gehuurd. Ik heb met mezelf afgesproken dat deze week in ieder geval iedere dag de drie ringen uit de activiteiten-app van de AppleWatch gevuld moeten worden. Dus dagelijks in ieder geval een stukje fietsen of hardlopen. Omdat we uiteindelijk toch zo’n drie dagen visite hebben gehad en we natuurlijk ook gewoon leuke dingen gaan doen heb ik uiteindelijk maar twee keer hardgelopen, de andere dagen heb ik wel iedere dag een stukje gefietst.

Vorig jaar heb ik ook hardgelopen op Texel, ik heb toen zelfs meegedaan aan de halve marathon, maar ik was vergeten dat lopen door de duinen toch iets anders loopt dan hardlopen in het vlakkere Enschede. Ik voelde het wel aan de kuiten. Hierdoor heb ik mijn rondjes ook redelijk kort gehouden. De week in Texel heb ik op zondag afgesloten met een voor mij lange fietstocht van 50 km. Al met al is deze vakantie een prima mix van gezelligheid en sportiviteit geworden. Deze week terug in Enschede moet er weer wat harder getraind worden want aanstaande zondag is de Enschedese Singeloop en het zou leuk zijn als ik hier mijn pr op de 5 EM kan verbeteren. Ondertussen ga ik deze tweede vakantieweek natuurlijk ook gewoon genieten!

5 gedachten over “Texel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s