Hardlopen

Menzis Singelloop Enschede 2018

Zondag 9 september was het zo ver, de Menzis Singelloop in Enschede. Een loopevenement van 8 km rondom het centrumgebied van Enschede. Voor mij de 7e keer dat ik hier aan deelneem. Ik woon ongeveer 300 meter van de start vandaan, dus dit evenement kan ik echt niet laten schieten. Mijn schoonouders wonen aan het parcours, waardoor ik weet dat ik ongeveer een kilometer voor de finish nog even extra mentale ondersteuning krijg.

De Singelloop bestaat uit een kidsrun, de dubbele Engelse Mijl en de hoofdafstand: de 5 Engelse Mijl, waarbij je over alle Enschedese singels rent. Zowel de start als de finish vindt plaats in het Enschedese Volkspark.

De start voor de 5EM was pas om half drie. Het nadeel van een wedstrijd zo dicht bij huis is dat ik vaak later van huis weg ga dan ik normaal zou doen. Hierdoor was ik pas om kwart over twee in de buurt van het startvak en stond ik redelijk achteraan. Iets te vroeg ging het startschot, maar het duurde daarna nog wel even voordat ik de start passeerde.

Om mijn pr bij de singelloop te verbreken moest ik lopen met een pace van 4 minuut 20. Ik wist dat dit niet zo gaan lukken, maar hoopte in ieder geval 12 km per uur te lopen. Toen ik twee jaar geleden mijn pr tijdens de Singelloop liep was ik ongeveer 15 kilo lichter en dat merk ik ook wel aan de snelheid die ik nu loop. Het afgelopen jaar heb ik toch wel erg veel genoten van lekker eten. Waarschijnlijk iets te veel genoten😉! Wil ik volgend jaar op de Singelloop mijn record wel gaan verbreken, dan zal ik de komende tijd toch ook wat meer op mijn voeding moeten gaan letten.

Nadat  ik de start voorbij was liepen we nog een klein stukje door het Volkspark om daarna de singels op te lopen. Het eerste stuk merkte ik erg goed dat ik redelijk achteraan stond in het startvak. Ik heb veel mensen moeten inhalen en dat ging niet overal even makkelijk. Voor veel mensen is hardlopen ook echt een sociaal evenement en lopen mensen met zes naast elkaar op een (voor mij) redelijk langzaam tempo. Dan is het soms lastig om deze groepen in te halen. Het heeft zeker twee kilometer gekost voordat ik redelijk in mijn eigen tempo kon lopen.

De singels zijn in Enschede de grotere straten rondom het centrumgebied. Aan deze straten was het overal gezellig druk met toeschouwers. Ook waren er dit jaar op 16 plaatsen langs het parcours muziekpunten ingesteld, soms een DJ, dan weer een bandje. Hierdoor was eigenlijk je eigen muzikale ondersteuning niet nodig. Erg gezellig. De Singelloop is echt een erg leuk evenement. Dit jaar de 21e keer en het wordt ieder jaar weer gezelliger. Het lijkt wel of heel Enschede hier voor uitloopt.

Na 7 kilometer kwam ik langs het huis van mijn schoonouders en daar werd ik enorm aangemoedigd. Heerlijk is dat. Net wat je nodig hebt om de laatste kilometer nog net dat laatste beetje extra te geven.

Nog een klein stuk om het Volkspark heen, om uiteindelijk in het Volkspark te finishen. Met een tijd van 39 minuten en 40 seconden kom ik over de finish. Een gemiddelde snelheid van 12,17 km/uur. Ik ben meer dan tevreden.

Om volgend jaar mijn pr hopelijk toch te verbreken begint vandaag (maandag 10 september) de missie “gezonde voeding“. Zeker 5 kilo moet ik aan gewicht zien kwijt te raken.

2 gedachten over “Menzis Singelloop Enschede 2018”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s