Hardlopen

De herfstloop Twente 2018

Zondag 14 oktober is de dag dat een groot deel van hardlopend Nederland meedoet aan één van de afstanden van de Marathon van Eindhoven. Een evenement dat eigenlijk ook ieder jaar bij mij op het programma staat. Vorig jaar liep ik in Eindhoven mijn tweede marathon. Eindhoven is voor mij een soort van thuiswedstrijd omdat ik in een dorpje bij Eindhoven ben opgegroeid. Omdat ik dit jaar besloten heb om de halve marathon van Oldenzaal te lopen, stond Eindhoven dit jaar niet bij mij op het programma. De halve marathon van Oldenzaal was een week eerder en ik had geen zin in twee halve marathons in 8 dagen tijd. Omdat ik dit jaar niet in Eindhoven loop was deelname aan de Herfstloop Twente dit jaar mogelijk. Een lokaal klein evenement van de Enschedese atletiekvereniging AC Tion. Eén keer eerder heb ik hier aan meegedaan, maar omdat dit ieder jaar tegelijk wordt georganiseerd met de marathon van Eindhoven is het er daarna nooit meer van gekomen. De afstanden waar je tijdens de Herfstloop uit kunt kiezen zijn 8, 15 en 21,1 kilometer.

Omdat ik een week eerder al een halve marathon heb gelopen heb ik me ingeschreven voor de 15 kilometer. Het leuke aan de Herfstloop is dat je wel vanuit een stad vertrekt, maar al redelijk snel de natuur ingaat. Stukken over verharde weg, smalle fietspaden (met fietsende tegenliggers) en zandpaden door het bos. Door de smalle weggetjes geen evenement waar je een pr zult verbreken, tenzij je helemaal vooraan start. Maar wel een mooie route waar je heerlijk kunt genieten van de mooie natuur.

IMG_0223De start van de 15 km en de halve marathon was om 11.13 uur. Volgens mij heb ik nog nooit eerder op zo’n vreemd tijdstip mogen starten. Het startbewijs moest tussen 9.30 en 10.30 uur worden opgehaald. Het voordeel van een wedstrijd in je eigen stad is, dat ik om tien voor tien op mijn fiets kan stappen en nog op tijd ben. Iets na tien uur heb ik mijn startbewijs en is het nog een uurtje wachten tot het startschot. Het wachten is dit keer helemaal niet erg, omdat het om 10.00 uur al zonnig en warm is. Gewoon lekker met een muziekje zitten wachten op het grasveld. Heerlijk! Nadat om 11.03 uur het startschot afging voor de 8 kilometer, liepen alle 15 kilometer- en halvemarathonlopers richting de start.

herfstloopTwenteOm precies 11.13 uur gaat het startschot en iedereen begint te bewegen, als we over de start zijn, nog een klein stukje over de atletiekbaan het sportpark af en via Enschede Zuid richting recreatieplas Het Rutbeek. De route is heen en terug dezelfde route met een klein extra lusje op de terugweg.

Op de terugweg zijn er ondertussen ook veel mensen op de fiets er op uitgetrokken om fietsend van het mooie weer te genieten. Fietsers die dus gebruik maken van hetzelfde smalle fietspad als wij. Uiteindelijk zelfs een fietser die duidelijk laat merken niet blij te zijn met al die hardlopers op zijn fietspad. Maar dit mag de pret niet drukken. Eigenlijk is het gewoon genieten om hier in oktober met dit mooie weer nog te kunnen hardlopen. Het is gewoon 15 kilometer lang genieten, niet dat het af en toe niet zwaar is, IMG_0259maar dat hoort er ook bij. Het blijft een sport, dus niets mis met af en toe een beetje afzien. Ik wist dat ik geen pr zou lopen, maar was erg blij met de 1 uur 14 minuten en 52 seconden waarmee ik over de finish kom. De hele route heb ik toch met een snelheid van 12 km/uur gelopen. Uiteindelijk blijkt dat ik  als 15e man over de finish ben gekomen. Van de 49 mannelijke deelnemers, maar ach daar kijken we verder niet naar 😉

Helaas is er geen medaille als ik over de finish kwam. Dat vind ik toch altijd jammer. Maar voor een goedkoop, redelijk klein maar wel goed georganiseerd evenement begrijp ik dat ook wel.

Als ik volgend jaar toevallig weer niet in Eindhoven loop dan schrijf ik me zeker weer in voor een afstand tijdens de Herfstloop Twente. Die kleine evenementen in je eigen omgeving zijn altijd wel erg leuk.

IMG_0263

 

4 gedachten over “De herfstloop Twente 2018”

  1. Het vreemde tijdstip van starten heeft te maken met de dienstregeling van de bus. Anders zou die precies bij de start van de loop langskomen. Fijn dat je zo genoten hebt! 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s