Hardlopen

De StepOne Winterloop 2018

Vorig jaar kwam ik toevallig via Instagram achter het bestaan van de Winterloop in het Overijsselse Borne. Nadat op het laatste moment de Bruggenloop geannuleerd was, was ik op zoek naar een ander hardloopevenement in december. Een lokaal georganiseerd evenement dicht bij huis. Dit jaar heb ik me opnieuw aangemeld voor de halve marathon. Hij stond gepland op zondag 23 december, twee dagen voor kerst. Ideaal om zo de kerstperiode op sportieve wijze te beginnen. Afgelopen zaterdag ben ik al naar Borne gegaan om daar bij de hardloopwinkel StepOne mijn startnummer op te halen. Ik vind het zelf altijd fijn om niet op de dag zelf nog achter het startnummer aan te gaan.

img_0890Zaterdagavond zoals het hoort pasta gegeten en zondag heerlijk ontbeten met pannenkoeken. De start was om 11.00 uur. Volgens mijn TomTom was het ongeveer 15 minuten rijden. Ik wil nooit te laat komen, dus om 10 voor 10 zat ik in de auto richting Borne. Uiteindelijk kwam ik inderdaad om vijf over tien bij de start aan. waardoor ik nog zo’n 55 minuten moest zien te overbruggen. Gelukkig konden we binnen wachten. Om kwart voor elf liep ik op mijn gemak richting de start. Iets na 11 ging het startschot en gingen alle deelnemers van de 10 kilometer en de halve marathon er vandoor. 21,1 kilometer rennen door het Overijsselse platteland. Behalve Borne deden we ook de dorpen Bornerbroek en Azelo aan. De temperatuur was een stuk warmer dan vorig jaar. Vorig jaar waren sommige stukken van het parcours spekglad van het ijs. Dat was dit jaar niet het geval.

Het eerste deel van het parcours was het lastig om in te halen en kon ik door de drukte niet op snelheid komen. Nadat uiteindelijk de lopers zich steeds meer over het parcours verspreiden werd het makkelijker om op mijn eigen snelheid te lopen. Na een kilometer of 6 sloot ik aan bij een groepje dat iets harder liep dan 12 kilometer per uur. Een mooie snelheid om me op aan te passen. Uiteindelijk gingen zij iets terug in snelheid en heb ik hen ingehaald. Het parcours was vooral door buitengebied, bos nog een stuk langs een beekje. Erg mooi om te lopen, maar heel weinig toeschouwers langs de route.

img_0928De wedstrijd was erg goed georganiseerd. Overal stonden vrijwilligers om ons de juiste richting in te sturen en om de auto’s voor ons te laten stoppen. Dit was echt allemaal erg goed geregeld. Met een eindtijd van 1 uur 41 minuten en 46 seconden kwam ik over de finish. Als 31e in mijn categorie. Ik heb geen idee hoeveel mensen er in mijn categorie zaten. 31? 😉

Helaas was er geen medaille bij de finish. Dat vind ik toch altijd wel een kleine teleurstelling. Al begrijp ik ook wel, dat je dat niet bij ieder klein evenement mag verwachten.

Na het lopen van de halve marathon kan ik vanavond zonder schuldgevoel aanschuiven bij het kerstdiner. Volgend jaar wil ik zeker weer de kerst gaan inluiden met de Winterloop.

img_0926

 

4 gedachten over “De StepOne Winterloop 2018”

  1. Mooie route. Ik denk dat het inschrijfgeld (10,50) voornamelijk opgaat aan benodigdheden, gemeentebelasting en prijzengeld voor de eerste 3 in elke categorie. Ik zag ook geen sponsors vermeld.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s