Hardlopen

Road2Paris deel 1

Het is januari 2019, nog iets meer dan 3 maanden tot de marathon van Parijs. Vorig jaar heb ik besloten om in 2019 in Parijs mijn derde marathon te gaan lopen. Dit wordt ook mijn eerste hardloopwedstrijd in het buitenland. De komende periode zal ik jullie via deze blog  op de hoogte houden van mijn trainingsvoortgang.

img_0120De eerste trainingen uit mijn marathonschema heb ik al afgevinkt en tot nu toe gaat alles voorspoedig. Ik merk dat ik door het trainen, volgens een schema, weer sneller word en ik ook gemotiveerder ben om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Net als bij mijn vorige twee marathons train ik met één van de marathonschema’s uit de “Hardlopen met Evy-app“. Niet iedereen zal dit verstandig vinden, omdat dit geen training op maat is, maar de vorige twee keer is deze manier van trainen me heel erg goed bevallen. Ik train altijd alleen en met deze app heb ik tijdens het lopen toch altijd mijn trainer bij me. Tijdens de trainingen geeft Evy me tips en probeert ze me te motiveren. Tijdens de wekelijkse intervaltrainingen geeft Evy me ook steeds aan wanneer ik mijn snelheid moet ophogen of juist vertragen. Voor iedere training is er een aparte  bestandje dat ik via mijn telefoon afspeel. Hiernaast zet ik via Spotify muziek op of ik speel een podcast af. Af en toe onderbreekt Evy dat wat ik aan het luisteren ben om me toe te spreken. Ideaal. Ik train dit keer met het schema “de marathon binnen 4 uur”. Mijn streven voor deze marathon is net als de vorige keren om binnen 4 uur te finishen, maar stiekem hoop ik binnen 3 uur en 30 minuten de finish te halen.

img_0127De meeste voorbereidingen voor deelname aan de marathon heb ik nu afgerond. Via loopreizen heb ik een hotel geboekt van vrijdag tot en met maandag inclusief een startbewijs voor de marathon. De treinreis met de Thalys heb ik geboekt. Ik heb besloten om niet op maandag, maar pas op woensdag terug naar Nederland te gaan, zodat ik na de marathon nog tijd heb om van Parijs te genieten. Daarom heb ik gister ook nog een hotel geboekt voor maandag tot en met woensdag. Voor hardloopwedstrijden in Frankrijk, moet je een door je huis- of sportarts ondertekende medische verklaring overleggen. Hiervoor ben ik onlangs naar de huisarts geweest, dit was meteen een goed moment om me maar eens aan mijn huisarts voor te stellen. Ik kwam er achter dat ik mijn huisarts nog nooit ontmoet heb. Nu ik ook deze verklaring in mijn bezit heb, heb ik alles geregeld wat ik moest regelen. Nu hoef ik nog maar één ding te doen: trainen!

12 gedachten over “Road2Paris deel 1”

 1. Het plezier van de voorbereiding spat uit jouw blog. Fijn dat je zoveel aan die app hebt. Iedere voorbereiding is anders maar dit past blijkbaar goed bij jou. Alsp kan ik nog geven om niet teveel sightseeing vooraf te doen om energie te sparen. Ik deed gewoon mijn sporthorloge om zodat ik niet meer dan 5 km wandelde.

  Geliked door 1 persoon

 2. veel plezier met trainen. Ik heb ook veel met diverse schema’s van Eva getraind, dezelfde redenen als jij beschrijft. Ze zijn gemaakt door Energylab, dus helemaal onzin is het zeker niet. Ben benieuwd hoe Parijs voor je zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Deze hoop ik ook nog eens te lopen! In 2010 zijn we met onze atletiek vereniging in Parijs geweest om de 20 km van Parijs te lopen. En ik vond het al fantastisch om daar te lopen. Je hebt ook daar hoogte verschillen. Dit jaar loop ik geen buitenlands marathon. Ik heb er inmiddels 5 in het buitenland gelopen. Als je nog een leuke buitenlandse marathon wilt lopen, die ook nog eens dichtbij huis is. Raad ik je de Munster marathon aan. Mooi parcours en vanuit Enschede ben je er binnen een uur!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit wordt mijn eerste marathon in het buitenland. Ik heb nog nooit in het buitenland aan een hardloopevenement meegedaan. Ik ben heel benieuwd. Ik heb er heel veel zin in.
   Munster staat zeker nog op mijn lijstje. Helaas valt die vaak midden in mijn vakantie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s