Hardlopen

Road2Paris deel 2

img_0120Afgelopen vrijdag was het nog maar 50 dagen tot de marathon van Parijs. Nog ongeveer anderhalve maand en ik mag de “beruchte” afstand van 42 kilometer en een beetje hardlopend gaan afleggen. 42,195 kilometer dwars door het centrum van Parijs.

De afgelopen periode staat dan ook vooral in het teken van de voorbereidingen voor de marathon. Mijn trainingen in het weekend worden steeds een stukje langer. Aanstaande zondag staat er een training van 30 kilometer op het programma. Deze afstand ga ik lopen tijdens de Achtkastelenloop in Vorden. Tijdens mijn vorige twee marathontrainingen liep ik deze afstand alleen, maar dit keer zag ik dat er een 30-kilometerwedstrijd wordt georganiseerd. Waarom alleen lopen, als je het ook in een groep kunt doen? Dit wordt voor mij de eerste keer dat ik deze afstand tijdens een evenement ga afleggen. Ik begin al wel een beetje nerveus hiervoor te worden. Dertig kilometer is toch wel een behoorlijke afstand. Gaat het me lukken? Vorige week heb ik al een keer 28,5 kilometer gelopen. Die laatste anderhalve kilometer moeten dan ook wel lukken, toch?

Vanavond ga ik aan de slag om een nieuwe playlist op Spotify aan te maken. Een playlist waarmee ik deze dertig kilometer zeker mee door moet komen. Heeft iemand nog muziek die op mijn playlist niet mag ontbreken?

img_1463Begin februari heb ik tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn 25 kilometer gelopen. Dit weekend is het dus tijd om de 30 kilometer te gaan lopen, half maart is dan de 35 kilometer aan de beurt.

Voor de marathon zelf heb ik nu alles geregeld. De reis, het hotel, de gezondheidsverklaring. Ik merk dat ik er in mijn hoofd ook heel erg veel mee bezig ben. Mijn eerste marathon in het buitenland. Ik heb er echt heel veel zin in. Zal dit de eerste zijn van heel veel hardloopavonturen in het buitenland?

Ik ben er alleen nog niet over uit met welk tempo ik deze marathon wil gaan lopen. Wil ik gaan voor een pr? Dan is mijn streven om binnen 3 uur en 30 minuten te finishen. Of wil ik gewoon genieten van het lopen door Parijs en dan ook gewoon helemaal niet met tijd bezig zijn? Gewoon lopen en genieten! Nou ja, maar dan wel binnen de 4 uur finishen natuurlijk ;-).

Ondertussen heb ik me al ingeschreven voor mijn eerste hardloopevenement na de marathon. Zondag 12 mei ga ik de halve marathon lopen tijdens de Utrecht Marathon. Als ik het goed gezien heb is de start op de Heidelberglaan, de straat waar ik vroeger op school heb gezeten. Alleen al om deze herinneringen heb ik heel veel zin in deze halve marathon.

7 gedachten over “Road2Paris deel 2”

 1. Lastig in te schatten welk tempo René! Ik denk dat je in je marathon tempo zou kunnen proberen? En leuk, ik heb ook op de Heidelberglaan gestudeerd. Je zult Parijs fantastisch vinden, ik heb er in elk geval van genoten vorig jaar! Zet hem op in Vorden!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo’n 30 km wedstrijd in marathon voorbereiding heb ik zondag gelopen en dat is mij uitstekend bevallen. Ik ging wel met het idee als training, maar liep toch veel sneller dan ik dacht. Ik denk dat dat ook een goede indicatie zal brengen voor je marathontempo. Leuk over je voorbereiding voor Parijs te lezen. Ik heb vast een adres geboekt om dat weekend de marathon in Enschede te lopen.
  En Utrecht daar studeert nu mijn oudste zoon op het Science Park zoals het nu heet en nummer 3 gast er volgend jaar waarschijnlijk zijn studie starten.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jammer dat ik dat weekend niet in Enschede ben, anders was in je zeker komen aanmoedigen. Heb je een leuk adres gevonden?
   Ik ben ook wel bang dat ik zondag harder ga lopen dan ik tijdens een normale training zou doen.
   Utrecht is echt een populaire studiestad merk ik!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s