Hardlopen

Q & A

Twee weken geleden maakte ik op Instagram Stories gebruik van de knop “Stel me een vraag”. Mensen kunnen je dan een vraag stellen. Het leek me wel leuk om andere Instagram-gebruikers mij een vraag over mezelf te laten stellen die ik dan in een blog kan beantwoorden. In deze blog ga ik de vragen dan ook beantwoorden.

d5ec4bf3-bdca-43f9-be57-de3a72a29fcdHoe lang loop je al hard? In 2010 ben ik met de podcast van Evy begonnen met hardlopen. Nadat ik netjes alle lessen had doorlopen was ik inderdaad in staat om 30 minuten hard te lopen. Een week na de laatste training ging ik 5 weken op vakantie naar Nepal en daarna heb ik mijn hardloopschoenen niet meer aangetrokken. Nadat ik in 2011 naar Enschede ben verhuisd, merkte ik dat ik helemaal niet meer bewoog en in 6 maanden tijd zeker 6 kilo was aangekomen, heb ik op 1 januari 2012 mijn hardloopschoenen weer uit de kast gepakt. Hierna ben ik niet meer gestopt met hardlopen.

Wat is de mooiste wedstrijd waar je aan mee hebt gelopen?  Daar hoef ik niet over na te denken, dat was de marathon van Rotterdam. Ik heb echt nooit gedacht dat ik ooit een marathon zou kunnen lopen. Het moment dat ik op de Coolsingel over de finish kwam behoort toch echt wel tot één van de mooiste momenten uit mijn leven. Toen ik begon met hardlopen stond het lopen van een marathon zeker niet op mijn bucketlist. Maar in de tijd dat ik aan het hardlopen was ben ik mijn grenzen steeds meer gaan verleggen.

Op welke wedstrijd ben je het meest trots? Hier kan ik eigenlijk het zelfde antwoord opgeven als op de vorige vraag. Het uitlopen van de marathon van Rotterdam.

Wat wordt na de marathon van Parijs je volgende buitenlandse hardloopdoel? In april ga ik inderdaad de marathon van Parijs lopen. Voor mij de eerste keer dat ik aan een buitenlands hardloopevenement deelneem. Natuurlijk hoop ik ooit de marathon van New York te gaan lopen, maar Berlijn staat zeker ook nog op mijn bucketlist. De marathon van Münster wil ik ook nog een keer lopen. Vanuit Enschede is dat natuurlijk een marathon waar je niet heel ver voor hoeft te reizen. Deze marathon is zelfs dichterbij dan Rotterdam.

Wat is je grootste motivatie om te lopen? Mijn motivatie om in 2012 het hardlopen weer op te pakken was vooral omdat ik merkte dat ik te weinig bewoog en hierdoor ook steeds dikker werd. Ik wilde van deze nieuwe extra kilo’s afkomen. Het afvallen is op dit moment geen motivatie meer om te blijven hardlopen. De motivatie is nu vooral het blijven verleggen van mijn grenzen. Door het hardlopen ben ik er achter gekomen dat ik veel meer kan dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Ik hoop dan ook anderen te motiveren om deze stap ook te zetten en te blijven bewegen.

Patat of friet? Een vraag die totaal niets met hardlopen te maken heeft, maar wel behoort tot één van de grootste levensvragen! Natuurlijk behoor ik tot team-friet! Hé, ik kom uit Brabant! Ik kan er ook niet aan wennen dat iedereen hier in Enschede Patat eet.

Wat doe je als je niet loopt? Het grootste deel van de week ben ik aan het werk of zit ik in de trein van of naar mijn werk. Ondanks dat ik al weer meer dan 7 jaar in Enschede woon, werk ik nog steeds in Nijmegen. Dit heeft tot gevolg dat ik op de dagen die ik werk zeker 4 uur aan het reizen ben. Hiernaast loop ik hard en probeer ik drie keer in de week naar de sportschool te gaan voor krachttraining. In de tijd die er overblijft probeer ik zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor leuke dingen zoals uiteten, theater, concerten met mijn man, mijn vrienden en mijn familie. Eigenlijk kom ik gewoon tijd te kort. 😉

Ik vond het erg leuk om in een blog dit soort vragen te beantwoorden. Dus als jullie nog meer dingen van mij willen weten laat dit maar achter in een reactie en wie weet kan ik hier nog een blog over schrijven. Dank je wel voor het lezen.

 

4 gedachten over “Q & A”

  1. Leuk om dit te lezen! Je loopt nog eigenlijk niet zo lang hard en toch al een marathon gelopen! Zelf loop ik nu ruim 22 jaar hard enbpas nafat ik al 8 jaar hardliep, ging ik mijn eerste marathon in New York lopen. Daarna volgde Rotterdam en was ik verslaafd aan het lopen van Marathons! Munster heb ik ook al gelopen! Is een mooie en gezellige marathon! Nou, misschien kunnen we een keer samen een training doen. Ik loop graag met andere mensen. Vooral leuk met mensen die ik weer via Instagram heb leren kennen. Laat maar weten, ik loop graag een keer met je mee! Groetjes van Carina

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s