Hardlopen

Brooks Pride Run 2019

Afgelopen week stond Nederland en met name Amsterdam in het teken van de Pride-week. Met als hoogtepunt natuurlijk de CanalParade op zaterdag 3 augustus.  Een dag waarop gevierd wordt dat we mogen zijn wie we zijn. Dit jaar organiseerde sportmerk Brooks op de avond voor de CanalParade de Brooks Pride Run. Een 5 kilometer lange fun run. Startend vanuit het Olympisch Stadion, richting het Vondelpark en daarna weer terug naar het Olympisch Stadion.

img_4712Ongeveer een week voorafgaand aan deze fun run werd ik op de hoogte gebracht van het bestaan van dit evenement. Ik heb even getwijfeld of ik wel of niet mee wilde lopen. Dit omdat Amsterdam niet naast de deur ligt. Ik vinden een stuk moeten rijden voor een hardloopwedstrijd niet erg, maar het moet wel opwegen tegen de afstand van het evenement. Voor een halve marathon zal ik meer reistijd accepteren dan voor 5 kilometer.

Uiteindelijk heb ik besloten, dat ondanks de korte afstand van het evenement, ik de insteek rondom GayPride zo belangrijk vind dat ik toch mee wil doen aan dit evenement.

Vrijdagochtend heb ik al mijn hardloopspullen meegenomen naar mijn werk. Ik werk in Nijmegen en pak dan ook na het werk de trein richting Amsterdam Zuid.  Natuurlijk heb ik ook mijn e-reader meegenomen, zodat ik tijdens de treinreis kan lezen. Om 6 uur ben ik bij het Brooks Hoofdkantoor in het Olympisch Stadion. De eerste deelnemers komen samen met mij binnen. De start van de run is om 7 uur. Het is de bedoeling dat we hier aan voorafgaand allemaal ons eigen Brooks RunningProud-shirt gaan op-pimpen. Dit zodat we uiteindelijk als een dolle bende, maar wel duidelijk als één groep, aan de Pride Run kunnen deelnemen. Verschillende mensen die ik via Instagram ken zijn er ook. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het altijd lastig vind om ergens binnen te komen waar ik nog niemand ken. Ik stap niet zo makkelijk op onbekende mensen af om een gesprek aan te gaan. Ik heb altijd veel bewondering voor mensen die gewoon met iedereen een gesprek kunnen beginnen.

95fe7df9-1017-4a2e-b71c-12329df2e390Nadat iedereen zijn shirt heeft opgevrolijkt en flink met schmink aan de slag is gegaan, regenbogen zijn op ieders lichaam terug te vinden, vertrekken we naar de ingang van het Olympisch Stadion. Daar wordt eerst nog een groepsfoto gemaakt.  Vanuit de organisatie zijn er zowel een fotograaf en een videofilmer geregeld.  Nadat de groepsfoto is gemaakt vertrekken we met de hele groep richting het Vondelpark.

Afgesproken is dat de langzaamste loper de snelheid bepaald.  Deze run is voor iedereen of je nu een getrainde loper bent of juist een beginner. Iedereen moet mee kunnen doen. Dit is natuurlijk ook een mooie verwijzing naar Pride Amsterdam. Iedereen doet er toe, zowel homo als hetero, en dus ook zowel de gevorderde en de beginnende hardloper ;-).

60d47573-475b-4936-8d20-d7f8e3dbc438Gezamenlijk rennen we langs restaurants en cafés. De mensen op de terrassen reageren allemaal erg leuk. Door meerdere toeschouwers worden we op de foto gezet.  Enkele keren moeten we stoppen omdat we toch harder gaan dan de langzaamste lopers. Als we dit door hebben wordt er keurig gestopt en wachten we op de anderen.  Ook in het Vondelpark trekken we alle aandacht en worden we door verschillende mensen op de foto gezet. Het is natuurlijk ook een mooi gezicht, zo’n grote groep hardlopers, leuk aangekleed met vrolijke muziek. Je kunt niet om ons heen. Het is dan ook 5 kilometer lang één grote, gezellige bende. Onderweg wordt er door de fotograaf nog veel foto’s gemaakt en de hele route worden we gefilmd. Na 5 kilometer zijn we (helaas) weer bij het Brooks Hoofdkantoor in het Olympisch Stadion. Daar staat voor iedereen een glas wijn (of een ander drankje) klaar.  Een feestelijk onthaal dus!

De Brooks Pride Run is dan ook een erg goed georganiseerd evenement. Dit jaar was de eerste editie, maar ik hoop niet de laatste. Mijn complimenten voor Thimo (insta @thimovanbrink) en Simone  (insta @simonerunsaround) van het BrooksRunHappyTeam!

 

5 gedachten over “Brooks Pride Run 2019”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s