Hardlopen, herfstloop Twente

Herfstloop Twente 2019

Zondag 20 oktober sta ik voor de derde keer aan de start van de halve marathon in Amsterdam. Zondag 14 oktober is het dan ook de dag voor mijn laatste duurloop, voorafgaand aan de halve marathon. Het is de bedoeling om zelfstandig zo’n 15 kilometer op een rustig tempo te lopen. Een paar dagen eerder bedenkt ik me dat op deze zondag ook de Herfstloop Twente wordt georganiseerd. Een klein, lokaal hardloopevenement vanuit atletiekvereniging AC Tion waar ik vorig jaar ook aan mee heb gedaan. Op de laatste inschrijfdag heb ik me dan ook nog ingeschreven voor de 15 kilometer-afstand. De keuze bestond uit 8, 15 of 21,1 kilometer.

Op zondagochtend heb ik om acht uur de wekker gezet, zodat ik de tijd heb om rustig te ontbijten voordat ik om tien uur op mijn fiets moest stappen. Met mijn ontbijtje en een paar koppen koffie achter de kiezen stap ik iets voor 10 uur op mijn fiets richting het terrein van AC Tion. Het startbewijs kan tussen half 10 en half 11 worden opgehaald. De start van de 15 kilometer is om kwart over 11.

1dae852c-f8e3-4c69-bd76-03f6fa5d4ef7Iets voor half 11 ben ik in het bezit van mijn startnummer. Dus nog ongeveer een uur wachten tot de start. De herfstloop Twente is een klein evenement met ongeveer 400 deelnemers. Het is dan ook niet heel druk bij de start. Eerst is er nog de kidsrun en om 11.00 vertrekken de deelnemers van de 8 kilometer-afstand. Nadat de 8-kilometerlopers zijn vertrokken kunnen wij ons ook richting het startvak op de atletiekbaan begeven. Om kwart over 11is daar het startschot en via Enschede Zuid lopen we richting het Rutbeek en het Buurserzand. Eerst nog een stukje door woonwijken, maar al snel komen we in het buitengebied. Langs boerderijen en door het bos. Onderweg komen we langs weilanden met paarden en andere dieren.

Het parcours van de Herfstloop is afwisselend en erg mooi. Het lopen door het buitengebied van Enschede blijft iedere keer weer gewoon genieten. Het weer is ook erg lekker om te lopen. De zon schijnt maar af en toe regent het ook. De omstandigheden zijn dan ook een stuk beter dan tijdens de Dam tot Damloop een paar weken eerder.

img_6559Het eerste gedeelte van de wedstrijd heb ik zeker niet alles gegeven. Mijn insteek is om vooral rustig en ontspannen deze duurloop te lopen. In het laatste deel van de wedstrijd ga ik toch steeds iets harder lopen. Uiteindelijk kom ik met een tijd van 1 uur 13 minuten en 25 seconden als 17e man over de finish.

Helaas geen medaille bij de finish, maar mag je dat eigenlijk wel verwachten bij zo’n klein, goedkoop, maar zeker goed georganiseerd evenement?

4 gedachten over “Herfstloop Twente 2019”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s