Hardlopen

Alweer een tijdje geleden

e0b2ddd3-dfea-44b2-97c2-dc56a8b9fceaHet is al weer meer dan een maand gelden dat ik mijn laatste blog geschreven heb. Natuurlijk ben ik de afgelopen maand veel met hardlopen bezig geweest, maar toch lijkt de wereld af en toe stil te staan. Onze hele wereld is op dit moment in de ban van corona. Hierdoor ben ik de afgelopen periode ook minder bezig geweest met het bijhouden van mijn blog. Vandaag is het precies een jaar nadat ik de marathon van Parijs heb gelopen, een mooi moment om mijn blog weer op te pakken!

Juist door de intelligente lock-down waar Nederland zich nu in begeeft, heb ik meer tijd om hard te lopen. Mijn werk gaat gelukkig gewoon door, nu wel vanuit huis. Omdat ik normaal gesproken ongeveer twee uur reistijd heb naar mijn werk (enkele reis) hou ik ineens veel tijd over. Ik heb per dag zo’n vier uur extra tijd in deze situatie. Normaal sta ik om 5 uur op, waardoor ik om tien uur ’s avonds naar bed ga. Dit zorgt ervoor dat ik altijd korte avonden heb, mijn avonden zijn nu een stuk langer. Hierdoor heb ik ook door de weeks tijd voor langere duurlopen. Dit vind ik eigenlijk wel heel erg fijn.

Doordat ik eind februari en begin maart even weinig tot niet heb hardgelopen en netjes iedere dag de oefeningen van de fysio heb gedaan is nu ook mijn blessure achter de rug. Ik heb niet voldoende kunnen trainen om dit voorjaar mijn geplande marathon te lopen, maar mijn eerste rondje van 16 kilometer heb ik alweer gelopen. Heerlijk om weer pijnloos te kunnen hardlopen.

Door mijn blessure van de afgelopen periode was ik waarschijnlijk één van de weinige hardlopers die stiekem blij was dat half maart de beslissing viel dat de marathon van Enschede (net als alle andere voorjaarsmarathons) niet door gaat. Nu hoef ik zelf niet te beslissen of ik hem wel of niet ga lopen. Stiekem heb ik nog even gehoopt dat de marathon wordt doorgeschoven naar het najaar, maar zojuist kwam de mail van de organisatie dat de marathon van Enschede wordt doorgeschoven naar zondag 18 april 2021. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de editie van 2020 is nu automatisch ingeschreven voor de editie van 2021. Dit betekent in ieder geval dat ik nu nog een jaar de tijd heb om te trainen voor de marathon van Enschede. Hiermee staat mijn eerste hardloopwedstrijd voor 2021 dus al in mijn agenda.

Eigenlijk was ik er wel van uitgegaan dat de marathon naar het najaar verschoven zou worden en had ik al een datum in oktober ingegeven in de Trenara-app, om zo al langzaam door te trainen voor de marathon. In mijn hoofd ben ik dan ook al alternatieven gaan bedenken, voor het geval dit niet de marathon van Enschede kan zijn. Hierdoor heb ik nu al mijn gedachte helemaal gericht op de marathon van Amsterdam. Alleen durf ik me in deze huidige omstandigheden nog niet in te schrijven, want hoe groot is de kans dat dit soort evenementen in het najaar wel door kunnen gaan? 

Richten jullie je wel al op evenementen in het najaar? Schrijven jullie je in voor dit soort evenementen?

Stay safe, run alone! Ik hoop dat het goed gaat met jullie en dat jullie gezond blijven.

Willen jullie meer lezen over hardlopen? De afgelopen week heb ik het boek “Ik haat Hardlopen” van Hedwig van Bree gelezen. Een aanrader voor iedereen die ook graag  blogs over hardlopen leest!

 

 

4 gedachten over “Alweer een tijdje geleden”

  1. Hoi René, Yep mooi dat ze ons gecompenseerd hebben en 2021 een herkansing krijgen. Ik heb er zin in en staat ook al in mijn agenda. Ook weer een mooi blogje geschreven leuk om te lezen en zeg fijne avond!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie