Hardlopen

De Alternatieve Vierdaagse

In 1995 ben ik in Nijmegen gaan studeren. Begin 1996 ben ik daarom in Nijmegen op kamers gegaan, tot 2011 ben ik in Nijmegen blijven wonen. De binding met Nijmegen is gebleven, omdat ik nog steeds in Nijmegen werk. Tot aan de corona-crisis was ik 4 dagen in de week in Nijmegen te vinden. Sinds het moment dat ik in Nijmegen woon heb ik altijd geroepen dat ik de Nijmeegse vierdaagse ga lopen. En jullie raden het al, dat heb ik dus nog nooit gedaan. 😉
646d9209-8908-451b-87e3-1e094a597feaAls je in Nijmegen woont zijn de jaarlijkse vierdaagsefeesten ieder jaar een grote happening. De combinatie van zeven dagen feesten en vier dagen 50 kilometer wandelen lijkt mij niet zo’n goede combinatie. Vier dagen lang 50 kilometer wandelen vind ik sowieso niet te overzien. De vierdaagse staat nog steeds op mijn bucketlist, voor zo ver ik een bucketlist heb. Het lastige vind ik dat ik voor de vierdaagse wel goed wil trainen. Hoe pak je dat aan, naast het hardlopen. Er is natuurlijk meer in het leven dan alleen hardlopen, fitness en wandelen. Waar haal je de tijd vandaan?
Zoals we allemaal weten is 2020 ineens een heel ander jaar geworden, hardloopevenementen zijn allemaal geannuleerd en ook de Nijmeegse Vierdaagse gaat dit jaar niet door. Doordat hardloopevenementen niet doorgaan lijken dit jaar de virtuele runs als paddenstoelen uit de grond te schieten. En wat blijkt, vorige week is ook een alternatieve versie van de Nijmeegse Vierdaagse aangekondigd. De Alternatieve Vierdaagse.
Voor dit wandelevenement kun je je gratis aanmelden. Op de dagen dat de Nijmeegse Vierdaagse gepland stond (21 tot en met 24 juli 2020) kun je nu vanuit huis wandelen. Je mag zelf je afstand kiezen, waar je normaal als man verplicht bent om 50 km per dag te lopen heb je dit jaar de keus uit 10, 20, 30, 40 of 50 km per dag. De organisatie raadt aan om niet voor maximale afstanden te gaan, omdat er langs je eigen route geen verzorgingsposten staan.
Deze alternatieve vierdaagse lijkt mij een leuke uitdaging voor deze zomer. Hiermee kan ik meteen kijken hoe ik het vind om vier dagen achter elkaar te wandelen. Wie weet schrijf ik me volgend jaar dan wel in voor de echte Nijmeegse Vierdaagse. Omdat het voor mij de eerste keer is en ik naast het trainen voor deze vierdaagse ook gewoon wil blijven hardlopen heb ik me ingeschreven voor de 20km-afstand. In totaal dus 80 kilometer verdeeld over vier dagen. Nu nog vier leuke routes bedenken!

Wie doen er dit jaar nog meer mee aan de Alternatieve Vierdaagse?

4 gedachten over “De Alternatieve Vierdaagse”

  1. Veel succes René. Als Nijmeegse van geboorte heb ik hem 3x uitgelopen en een keer ben ik uitgevallen. Ook deed diverse keren de avondvierdaagse. Nu met mijn blessure heb ik even al dat soort dingen op pauze gezet. Mijn tip is om wel met wandelsokken te lopen als je 20 km of meer doet. Hardloopsokken broeien teveel dan door de kunststoffen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie