Hardlopen

Dingen waar ik naar luister tijdens het hardlopen – deel 2

Al weer meer dan een jaar geleden schreef ik mijn blog over “de dingen waar ik naar luister tijdens het hardlopen!”

d4a1b6e3-6339-4f68-a59a-0ed22f9d8160

In deze blog vertelde ik dat ik tijdens het hardlopen steeds minder naar muziek luister en steeds vaker naar een podcast luister. Op dit moment luister ik eigenlijk alleen nog maar naar podcasts. Alleen tijdens een hardloopwedstrijd vind ik het prettiger om naar muziek te luisteren, maar door de Coronacrisis heb ik in oktober 2019 voor het laatst aan een hardloopwedstrijd deelgenomen.

In de periode na de vorige blog heb ik dus nog maar weinig naar muziek geluisterd (tijdens het lopen), maar ben ik steeds meer podcasts gaan ontdekken. Daarom wordt het wel weer tijd voor een update van mijn blog uit januari 2019.

Wat zijn de podcasts waar ik op dit moment naar luister tijdens het lopen:

  • Van de 4 podcasts die ik in de vorige blog benoemde wordt er één niet meer gemaakt, hierdoor luister ik niet meer naar De Lagarde podcast. De andere drie podcasts Looppraat, Susy-Q@A en Geeky Dingen behoren op dit moment nog steeds tot de podcasts die ik meteen luister als ze uitkomen.

Naast deze oude en vertrouwde podcasts ben ik de afgelopen periode nog veel meer podcasts gaan ontdekken. Hieronder zal ik 4 van mijn meest favoriete podcasts noemen en wie weet kan ik dit een terugkerende blog laten worden met steeds nieuw ontdekte podcasts.

  • Binge Watchers: Na het tot een eind komen van de podcast De Lagarde was ik op zoek naar een podcast die nieuwe tv-series bespreekt. Een paar weken geleden ontdekte ik de podcast Binge Watchers van het AD. In deze podcast worden wekelijks door Charlene Heezen en Kevin Goes de nieuwste series doorgesproken. Heerlijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe series en hieruit de keuze te maken welke series ik wel en welke ik niet ga bekijken.
  • Running Stories: Omdat ik vooral tijdens het hardlopen naar podcasts luister horen podcasts over hardlopen dan ook tot mijn favorieten. Enige tijd geleden ontdekte ik via Instagram de podcast Running Stories waarin amateurlopers Marcel en Siegfried hun blik op het hardlopen bespreken. Het leuke aan deze podcast vind ik zelf dat het gaat om twee hardloop-amateurs, waardoor hun verhalen vaak erg herkenbaar zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Looppraat waarin steeds vaker ook zaken zoals ultralopen besproken worden. Ik merk dat deze onderwerpen vaak te ver van mij af staan.
  • Filmfans Podcast: waar ik naar Binge Watchers luister om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over tv-series, luister ik ook iedere week naar de FilmFans PodcastFilmFans Podcast omdat hierin Nils, Narana en (tot vorige week) Mark ons meenemen in de laatste filmnieuwtjes. filmcijfers, filmnieuws en regelmatig een filmreview. De filmreviews zijn soms wel en soms niet spoilervrij, maar dat wordt altijd van te voren aangekondigd.
  • Dolly Parton’s America: Eigenlijk luister ik alleen naar Nederlandstalige Podcasts, maar voor de podcast Dolly Parton’s America heb ik een uitzondering gemaakt. In 9 afleveringen wordt aan de hand van de carrière van Dolly Parton het leven in de VS van de afgelopen decenia onder de loep genomen. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van interviews, ook met Dolly Parton zelf. Ik vond het erg leuk om deze manier meer over deze zangeres te ontdekken.

Naast deze podcasts zijn er nog veel meer podcasts waar ik regelmatig naar luister, hier zal ik in een volgende blog op terug komen. Luisteren jullie tijdens het lopen ook naar Podcastst? Zo ja, laat hieronder weten welke podcasts jullie aanraden. Wie weet kunnen we elkaar zo van leuke tips voorzien. 

3 gedachten over “Dingen waar ik naar luister tijdens het hardlopen – deel 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s