Hardlopen

De alternatieve vierdaagse: dag 4

Vandaag was het zo ver, dag vier van de alternatieve vierdaagse. De dag dat de wandelaars normaal gesproken finishen op de Via Gladiola. Dit jaar kan de finish overal plaats vinden. De laatste 20 kilometers van deze vierdaagse komen er aan. Ik heb voor vandaag een wandeling naar Losser op het programma staan.

De afgelopen drie dagen zijn me heel erg meegevallen. Ik heb zelfs het idee dat het iedere dag beter gaat. Hierdoor stond ik dan ook met een heel goed gevoel op. Vanochtend heb ik dan ook op mijn gemak ontbeten en de hond uitgelaten. Alles gewoon rustig op mijn gemak gedaan, zodat ik niet te gehaast hoefde te vertrekken. Rond half 11 stond ik klaar om de deur uit te gaan.

De route die ik vandaag wil gaan wandelen heb ik hardlopend al een paar keer afgelegd, hierdoor wist ik dat het ongeveer 20 kilometer zou zijn. Voordat ik van huis wegging had ik nog even wat nieuwe podcasts en muziek klaargezet voor onderweg.

De eerste 4 kilometer liep ik door Enschede om daarna het buitengebied in te lopen. Flink wat mooie villa’s gezien in dit eerste stuk buitengebied. Ik denk dat je hier heel mooi kunt wonen. Ergens in deze route door het buitengebied heb ik een verkeerde afslag genomen want na 7,5 kilometer zit ik op de doorgaande weg van Enschede naar Losser, de weg die ik op de terugweg wil nemen. Ik weet niet waar ik een verkeerde afslag heb genomen, maar dan neem ik maar deze weg naar Losser en neem ik de weg die ik op de heen weg had willen nemen als terugweg.

img_3082

Na ongeveer 11 kilometer kom ik langs het plaatsnaambord van de gemeente Losser. Dit betekent dat deze route misschien toch iets langer zal zijn dan de geplande 20 kilometer. Na 11 kilometer loop ik eigenlijk een heel stuk beter dan ik had durven denken. Vanuit Losser loop ik het buitengebied weer in. Goed opletten dat ik niet verkeerd loop! Zonder dat het me echt heel veel moeite kost tik ik de 15 kilometer aan. Het loopt echt lekker, mooie omgeving en lekkere muziek in mijn oren. Na ongeveer 17 kilometer begint het hard te regenen. Dat had ik tijdens deze vierdaagse nog niet meegemaakt. Snel mijn regenjas maar aan en stevig doorstappen. Na 18 kilometer besef ik dat ik met de 20 kilometer nog lang niet thuis zal zijn. Gelukkig zie ik daar in ieder geval wel het plaatsnaambord van Enschede. Ik ben in ieder geval in de buurt. Nog vol energie geeft mijn Garmin-horloge aan dat ik er 20 kilometer op heb zitten. Ik heb het gewoon gehaald. Ik heb 4 dagen achter elkaar gewandeld. Vier keer twintig kilometer. Zonder pijntjes en blaren heb ik dit gewoon afgerond.

Stiekem ben ik echt trots op mezelf. Ook al komt deze afstand niet in de buurt van wat wandelaars tijdens de echte Nijmeegse Vierdaagse afleggen, maar ik vind het wel een heel mooie eerste poging.

Nu moet ik nog ongeveer 4 kilometer wandelen voordat ik thuis ben. Dat moet toch nog wel lukken. Ik vind ook dat ik dit moet doen, tot ik een whatsapp-berichtje krijg dat Arnold me met de auto komt ophalen. Eerst zeg ik dat dat helemaal niet nodig is en dan type ik toch terug: graag! 😉

Niet veel later zit ik in de auto naar huis. Nog even een klein stukje van de auto naar de voordeur lopen, mijn eigen Via Gladiola! En wat zie ik als ik binnen kom! Ze zijn er echt, Arnold heeft Gladiolen voor me gekocht! Deze vierdaagse wordt gewoon echt gevierd met gladiolen. Zoals het hoort!

Ik heb genoten van deze alternatieve vierdaagse. Wie weet op naar de echte Vierdaagse in 2021.

2 gedachten over “De alternatieve vierdaagse: dag 4”

Plaats een reactie