Hardlopen

Mijn uitdagingen voor 2021

Vorig jaar begon ik het jaar met een mooie uitdaging. In april zou ik mijn 4e marathon gaan lopen. Ik denk dat bij veel mensen Covid vorig jaar roet in het eten heeft gegooid bij het aangaan van hun uitdagingen. Op Instagram zag ik verschillende hardlopers toch hun marathon lopen, maar ik bewaar deze afstand voor een echt evenement (met een medaille).

Doordat ik vorig jaar de marathon niet heb gelopen en mijn uitdaging dus niet ben aangegaan, heb ik voor 2021 dezelfde uitdaging gepland. In 2021 wil ik mijn vierde marathon gaan lopen. Mijn inschrijving voor de marathon van Enschede is blijven staan. De editie van 2020 is een jaar doorgeschoven, waardoor ik automatisch sta ingeschreven voor de editie in april 2021. Ik ben dan ook al enige tijd aan het trainen, dit keer met een schema uit de Trenara-app en niet met de Hardlopen met Evy-app.

Op dit moment is de marathon van Enschede nog niet geannuleerd, maar ik geloof niet dat hij in april gewoon door gaat. Ook al weet ik vrijwel zeker dat ik in april nog steeds geen marathon ga lopen, blijf ik mijn trainingsschema trouw volgen. Het zou heel vervelend zijn als de marathon toch door gaat en ik dan niet voldoende getraind ben.

Ik hoop dan ook dat er snel duidelijkheid komt over de marathon van Enschede, gaat hij door, wordt hij naar het najaar door geschoven of naar het voorjaar van 2022. Ik ga er vanuit dat er, na de vaccinaties, in het najaar weer marathons georganiseerd gaan worden, ook al is natuurlijk nog niets zeker. Hierdoor blijft mijn uitdaging voor 2021 het lopen van die marathon of dit nu in het voorjaar in Enschede is of in het najaar misschien in een andere stad. Eén ding heb ik in 2020 wel geleerd, ik schrijf me nergens meer voor in tot het zeker is dat een evenement ook echt door zal gaan.

Hebben jullie uitdagingen voor 2021? En hoe gaan jullie om met de onzekerheid of je de uitdaging ook daadwerkelijk aan kunnen gaan?

6 gedachten over “Mijn uitdagingen voor 2021”

 1. Ik hoop dat ik in het najaar nog es een marathon kan lopen.
  Echter durf ik niet goed iets in te plannen. Mijn aanpak voor 2021 is “we zien wel wat er komt”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi René, Ik hoop ook dat dit jaar de Marathon van Enschede doorgaat ik sta er ook al voor ingeschreven. Ik volg nu het 16 weken schema vanaf 27 december 2020 wat ik wil ook goed voorbereid zijn mocht hij doorgaan. Het is lastig om te wachten met een inschrijving, maar ik snap jou wel. Van de andere kant zou het kunnen betekenen dat je misschien te laat bent met een inschrijving dat moet je dus goed bewaken althans dat is mijn gedachte erover. Laten wij ernaar het beste van hopen zeker nu de vaccinatie aardig opgang is gekomen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie uitdaging! Acht jaar geleden trainde ik voor de halve marathon, tot een snowboard ongeluk mijn rug niet veel goeds deed en roet in het eten gooide. Afgelopen jaar ben ik begonnen met afvallen en fitter worden, en dat zet ik dit jaar graag door. Ook het hardlopen pak ik voorzichtig weer op, wellicht later dit jaar nog bij een evenement een 10km lopen en heel misschien weer dromen van die halve!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s