Enschede, Gronau, Hardlopen, Losser

30 kilometer

Ondanks dat hij officieel al is geannuleerd staat de marathon van Enschede nog steeds in mijn agenda. De datum 18 april staat nog steeds omcirkeld in mijn agenda. Een nieuwe datum is nog niet bekend, hierdoor is het lastig om voor een andere najaarsmarathon te gaan, want misschien wordt de marathon van Enschede ook wel naar het najaar verplaatst.

Ondanks dat ik weet dat de marathon niet op 18 april zal doorgaan train ik nog steeds volgens mijn marathonschema gericht op de 18e april. Voor deze marathon ben ik aan het trainen met een schema uit de Trenara-app op mijn smartphone. nu ik steeds dichter bij de datum 18 april kom worden de trainingen ook steeds een beetje langer. Vorige week zondag stond er al een 30 kilometer-training in het schema. Toen nog verdeeld over twee trainingen: 15 kilometer in de ochtend en 15 kilometer aan het eind van de middag. Hier zag ik best wel tegen op, twee trainingen op één dag. Dat heb ik nog nooit gedaan. Uiteindelijk viel dat erg mee en had ik aan het eind van de middag netjes 30 kilometer hardgelopen. Dat zijn geen afstanden die ik heel vaak en makkelijk loop. Eigenlijk was ik gewoon heel trots dat het me gelukt was.

Gister (een week later) stond er weer 30 kilometer in mijn schema. Dit keer niet verdeeld over twee trainingen, maar aan één stuk. Ook dit keer zag ik er stiekem weer tegen op.

Ik had mijn wekker gezet, dat doe ik normaal niet in het weekend. Uiteindelijk stond ik rond 9.00 uur kant en klaar met mijn hardloopkleding en mijn met water gevulde camelbak. 30 kilometer is een flinke afstand, daarom had ik zaterdagavond al een route uitgezocht. Het gaat een run worden door verschillende Twentse dorpen en ongeveer 5 kilometer door Duitsland. Een internationale run dus! 😉

Vanuit Enschede ben ik naar Losser gelopen. Vanuit Losser door naar Over-Dinkel. Vanuit de hoofdstraat in Over-Dinkel loop je zo de grens over naar Duitsland en loop ik direct de Duitse sta Gronau in. Na een rondje door het centrum van Gronau ga ik bij Glanerbrug de grens weer over naar Nederland. Vanuit Glanerbrug is het nog zo’n 9 kilometer naar huis.

De eerste 25 kilometer gingen erg goed. Veel beter dan ik van te voren had verwacht. De laatste 5 kilometers werden wel een stuk zwaarder, mijn benen hadden er steeds minder zin in. Maar die 30 kilometer die gaan me lukken. Moe maar voldaan sta ik na precies 30 kilometer weer voor mijn voordeur. Trots dat ik dit weer heb bereikt.

Nu is er alleen één probleem: waar train ik eigenlijk voor? Ga ik ergens in april gewoon zelf een marathon lopen? Of ga ik mijn trainingen toch weer verkorten en me vooral richten op hopelijk een marathon in het najaar. genoeg om over na te denken en heel snel een beslissing in te nemen!

5 gedachten over “30 kilometer”

  1. Hoi René, Ik begrijp wel dat jij je afvraagt waar train ik eigenlijk voor, maar toch mooi dat je door bent gegaan met jou trainingen. En idd misschien maar zelf een Marathon gaan lopen dat kan heel bevredigend werken. Nu zag ik dat jij soms 2 x op een dag een training hebt staan dat is best pittig want ik had voor Enschede ook gekozen voor een schema 7 dagen. Daar stonden regelmatig 2 trainingen op een dag en zag ik niet zitten. Ik heb het aangepast en gekozen voor elke dag te gaan hardlopen en de 2de training verzet naar mijn rustdag en sommige verwijderd omdat het anders niet uitkwam met de 7 dagen. Dat bevalt mij nog steeds prima en de LDL loop ik elke keer op zaterdag. Of ik 18 april zelf mijn marathon ga lopen weet ik ook nog niet hoor dat beslis dit later want heb nog heel effe de tijd. Maar als jij hem de 18de april gaat lopen zeg ik alvast Suc6💪

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie