Hardlopen

Budgetteren stap 2 – Hoe is het gegaan.

Zoals jullie in mijn vorige blogs hebben kunnen lezen, ben ik twee weken geleden gestart met budgetteren. Ik ben nog niet daadwerkelijk begonnen met besparen en bezuinigen. Op dit moment wil ik inzicht krijgen in onze inkomsten en uitgaven. Zodra ik weet hoeveel geld ik maandelijks te besteden heb en hoeveel geld ik maandelijks uitgeef, kan ik hier ook andere keuzes in gaan maken.

In de eerste week heb ik een overzicht gemaakt van onze inkomsten en onze vaste, structurele uitgaven. Deze week ben ik aan de slag gegaan met de meer variabele uitgaven zoals boodschappen, kleding en ontspanning. Ik ben een week geleden begonnen met het bijhouden van een kasboek en via de app van mijn bank heb ik over de maand februari nagekeken wat we hebben uitgegeven.

Ik vind het zelf heel fijn om het budgetteren te starten met kleine overzichtelijk stappen. Niet direct alles in één keer oppakken. Het is dan misschien te veel in één keer. Ik werk liever met kleine overzichtelijke stappen.

Na de afgelopen week heb ik ook meer inzicht in mijn meer variabele uitgaven. Ik heb nu een goed overzicht van al mijn inkomsten en uitgaven en kan nu dan ook beslissingen gaan nemen waar ik wel en waar ik niet op wil bezuinigen. Waar willen we misschien juist geld voor reserveren? Een mooi project voor aankomende week. We gaan deze week samen keuzes maken in onze uitgaven. Ook ga ik komende week extra de boodschappen onder de loep nemen. Is alles wat we in de supermarkt kopen ook echt noodzakelijk.

Alle tips zijn welkom.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s