Hardlopen

Uitdagingen voor 2017

De eerste week van 2017 hebben we al weer achter ons liggen. In de eerste 9 dagen van 2017 heb ik pas één keer hardgelopen. Tijd om na te denken over uitdagingen voor het komende jaar. Behalve dat ik het gewoon erg leuk vind om aan hardloopevenementen deel te nemen is het ook altijd een goede manier om te blijven hardlopen. Je wil toch niet slecht voorbereid aan de start verschijnen. 😉

img_4319Marathon 2017 wordt het jaar voor mijn tweede marathon. Waarschijnlijk zal ik gaan voor Eindhoven. Ik heb in ieder geval besloten dat het een marathon in het najaar wordt. Niet in september, want dan wil ik met vakantie. Ook wil ik een marathon waarbij het parcours één ronde van 42,2 km is. Bij verschillende marathons loop je twee keer het parcours van de halve marathon. Dit lijkt mij mentaal ontzettend zwaar.

Voor de periode tot aan de zomer heb ik me al ingeschreven voor de volgende evenementen:

Midwintermarathon Apeldoorn bij dit midwinter_logoevenement heb ik me ingeschreven voor de 25 kilometer. Een afstand die ik in wedstrijdvorm nog nooit heb afgelegd. Hopelijk valt het mee met het winterse weer op 5 februari.

City Pier Cityloop Den Haag hier zal ik van IMG_1408start gaan bij de halve marathon. Vorig jaar heb ik hier een persoonlijk record gelopen. Zal ik hier dit jaar dan onder de 90 minuten gaan finishen.

Marathon Enschede ook hier zal ik de marathon-enschedehalve marathon gaan lopen. Altijd leuk een thuiswedstrijd. Een wedstrijd in je eigen woonplaats kun je niet links laten liggen.

Marathon Amersfoort net als vorig jaar ga imageik hier de halve marathon lopen. In 2016 was het met 28 graden veel te warm om te lopen, hopelijk werkt het weer dit jaar beter mee.

Heeft er iemand nog suggesties voor andere leuke hardloopevenementen?

8 gedachten over “Uitdagingen voor 2017”

 1. ik zie je bij de CPC en verder: de Stevensloop op 19 maart (halve marathon) ik kan zelf helaas niet maar ik vind m erg leuk… Zandvoort Circuit run? Ga ik nu zelf voor het eerst lopen… Succes met alle runs!

  Geliked door 1 persoon

  1. Tot bij de CPC. De Stevensloop heb ik twee jaar geleden gelopen. Is eigenlijk een verplichting omdat ik aan beide kanten van de Waal heb gewoond, Nijmegen en Lent. Maar het is een week na de CPC, daarom twijfel ik nog!

   Like

   1. hmmm, maar het is ne het EK Halve Marathon… da’s toch gaaf! Mijn zoon in jarig maar anders wist ik het wel: op low pace genieten van DE loopstad van Nederland!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s