Hardlopen

Terug naar de fysio

Nadat ik drie weken geleden bij de fysio ben geweest, heb ik twee weken rustig aan gedaan. Twee weken lang heb ik mijn hardloopschoenen niet aangehad. Als de klachten in mijn bovenbeen weg waren, mocht ik na twee weken weer rustig beginnen met hardlopen. In de tweede week na mijn bezoek aan de fysio werden mijn klachten inderdaad een stuk minder en na twee weken had ik het idee dat ik weer pijnvrij kon lopen. Afgelopen donderdag heb ik dan ook mijn hardloopschoenen weer aangetrokken en een eerste rondje gelopen. Op een lekker rustig tempo ben ik aan mijn rondje begonnen. Eigenlijk was ik best nerveus voor dit eerste rondje. Hoe zou het gaan?

Ik heb uiteindelijk 5 kilometer gelopen. Op zich ging dit prima, maar ik voelde wel steeds een aanwezig licht gevoel in mijn bovenbeen. Daarna heb ik weer lekker rustig aan gedaan. Zaterdag heb ik weer een stukje gelopen. Dit keer heb ik de afstand iets opgehoogd naar 7 ½e kilometer. Het lopen ging goed, maar ook nu was het zeurende gevoel aanwezig. Misschien weer iets meer dan de eerste keer. Na het lopen had ik weer meer last van mijn bovenbeen. Niet zo veel als voordat ik naar de fysio ging, maar wel weer meer dan na twee weken rust.

Uiteindelijk heb ik besloten om toch maar een nieuwe afspraak te plannen bij de fysio.  De eerste mogelijkheid, die ook in mijn agenda paste, was op woensdagavond (gisteren). Ik merkte dinsdag dat het gevoel in mijn bovenbeen al weer een stuk was afgenomen.  Daarom heb ik besloten om dinsdagavond nog een rondje hard te lopen, zodat ik woensdag bij de fysio kan aangeven hoe het nu gaat.

Ook dinsdagavond merk ik dat tijdens het lopen het vervelende gevoel in mijn bovenbeen weer terug is. Toch heb ik het rondje doorgezet tot een afstand van 5 kilometer. Na het lopen heb ik er nog steeds wat last van en als ik woensdagochtend opsta voel ik mijn bovenbeen direct weer als ik ga lopen. Ik merk wel dat het gevoel in mijn been gedurende de dag afneemt en tegen de tijd dat ik naar de fysio ga bijna verdwenen is. Het is dus nog niet in orde met mijn been, maar het gevoel is een stuk minder intens dan voordat ik naar de fysio ging en het gevoel neemt ook sneller af.

Bij de fysio blijkt dat het een stuk beter met mijn rug gaat. De oefeningen hebben geholpen. Mijn knieën en enkels bewegen soepel. Het probleem blijkt te gaan om overbelaste spieren in mijn lies. Ik heb nieuwe oefeningen gekregen om ook deze spieren weer op orde te krijgen. De komende week mag ik één keer rustig hardlopen. Hierna rustig opbouwen. Als de pijn niet minder wordt moet ik een nieuwe afspraak maken.

Vandaag heb ik de hele dag vrijwel geen last gehad van mijn bovenbeen, dus wie weet gaat het nu echt langzaam de goede weg op.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik binnenkort weer heerlijk aan het hardlopen ben, maar voor a.s. zondag heb ik besloten niet deel te nemen aan de Achtkastelenloop. Hier zou ik eigenlijk de 30 km afstand gaan lopen, maar dat zit er nu even niet in.

Ik ga er vanuit dat de marathon van Enschede nu helaas te vroeg komt. Er is dan ook een grote kans dat ik ga proberen die afstand om te zetten in één van de kortere afstanden.

Maar eerst ga ik zaterdag gezellig alle andere teamgenoten van het Brooks Run HappyTeam ontmoeten tijdens ons Run Happy Kick-Off event in Rotterdam. Hier heb ik heel veel zin in!

15 gedachten over “Terug naar de fysio”

 1. Wat jammer René. Hier vlot het herstel ook niet naar wens. Je neemt wel de goede beslissing door niks te forceren. Over een tijdje kijken we terug maar dan lopen we weer blessurevrij rond, maar nu is het balen. Herstel vraagt meer tijd heb ik zelf ook gemerkt

  Geliked door 1 persoon

 2. @runningreneetje, Ik ben sinds 2 weken weer terug op WordPress en zo vrij om jou te volgen. Want het leest wel lekker weg jou blogs! En ik ga maar eens kijken wat het voor oplevert fijne avond!

  Geliked door 1 persoon

 3. Balen René. Ik miste je al op de Asselronde 😉, die ik zelf ook met minder succes heb gelopen vanwege een kuit die in de kramp wilde schieten. Pfff, de laatste 9 kilometer mee gelopen, dus bijna de hele Amersfoortseweg. Het tempo moest ik steeds verder laten zakken, dus je kunt denk ik wel inschatten hoe tevreden ik thuis kwam.

  Ik hoop dat je blessure snel af zal nemen en je weer jarenlang met veel mag lopen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s