Hardlopen

Drielandenroute

Vrijdag heb ik een keer niet mijn hardloopschoenen aangetrokken, maar mijn fiets uit de schuur gepakt. Deze week is de 68 kilometer tellende fietsroute “Drielandenroute” door onder andere de gemeente Enschede uitgebracht. Een grensoverschrijdende fietstocht waarbij je drie “landen” aandoet: Nederland en de twee Duitse deelstaten Nedersaksen en Noordrijn Westfalen.

Je kunt op verschillende plekken in de route instappen. Ik ben gestart op het stationsplein van Enschede. Op de website Uit in Enschede zag ik dat je de route kan downloaden als GPX bestand. Heel handig, ik moest nog wel even uitvissen hoe dat werkt 😉 , maar nadat het me gelukt was om een GPX-app te downloaden en ik de route ook had gedownload en wist te importeren in de app, had ik een mooie route op mijn telefoon. Het voordeel is dat je dus op je telefoon ziet waar je op de route zit en of je nog wel goed fietst.

Je kunt de route ook fietsen van fietsknooppunt naar fietsknooppunt, dit is prima omschreven in de routeomschrijving. Ik kwam er zelf achter dat ik onderweg heel wat fietsknooppunten gemist had, dus ik weet niet of ik er zonder gpx-routeapp uit was gekomen.

De route start met een stukje door het centrum van Enschede om daarna langs het spoor richting Glanerbrug te fietsen. Bij Glanerbrug de grens over naar Duitsland richting het stadje Gronau. Na Gronau bij Overdinkel weer terug naar Nederland. Om bij het drielandenpunt Duitsland weer in te fietsen. Vandaaruit langs de hei en de vennen richting het stadje Bad Bentheim. In de verte zie je de burcht van Bad Bentheim al liggen. Ondanks dat het eigenlijk net buiten de route viel, ben ik toch even naar de burcht zelf gefietst. Nou ja fietsen, het ging hier zo steil omhoog dat ik ook een stukje heb moeten lopen. Vanuit Bad Bentheim fiets je weer richting Nederland. Sommige stukken over minder verharde fietspaden. Uiteindelijk fiets je in de buurt van Losser weer Nederland binnen.

Ik vond het een mooie fietstocht waarbij je verschillende steden en dorpen in deze mooie grensregio aandoet. Je komt met deze fietsroute door de omgeving van Enschede, Losser, Gronau en Bad Bentheim en je doet hierbij de streken Grafschaft Bentheim, Münsterland en Twente aan. Ondertussen kom je zeker in Duitsland veel Biergartens tegen, dus ook voldoende momenten om even een gezellig uit te rusten.

Volgens het routeboekje gaat het om een fietsroute van 68 kilometer, ik heb zelf over de route zo’n 74 kilometer gefietst. Dit zal waarschijnlijk komen omdat ik ook nog naar de Burcht in Bad Bentheim en gefietst en ik ook een paar keer verkeerd ben gefietst en weer een stukje terug moest.

Ben je toevallig ooit in deze omgeving en je houdt van fietsen, download de route op je smartphone en ga er op uit.

Zien jullie tijdens de corona-crisis nu ook meer van Nederland en de directe omgeving?

3 gedachten over “Drielandenroute”

  1. Liever niet op dit moment. Als “code rood” Noord-Brabander moet ik in Duitsland een negatieve Corona-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Als 60-plusser loop ik sowieso te veel risico om besmet te raken en er wordt aangeraden om al het reizen te beperken tot wat noodzakelijk is. Een fietsrit over de grens is niet noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor België, alhoewel een recente test niet nodig schijnt te zijn en doorheen reizen wel toegestaan is (verblijven niet). Dus een autorit zonder stops is oké, maar een fietsrit zeker niet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s