Hardlopen

Compressiekousen van Butik21

Een tijdje geleden kreeg ik een e-mail van Lizzy van webshop Butik21. Bij Butik21 verkopen ze onder andere sportcompressiekousen en ze vroeg of ik een review wil schrijven over één van hun producten. Ik reageerde hierop dat ik dit wel wil doen, maar dat ik dan wel een eerlijke review wil mogen schrijven. Dat was goed en heel snel daarna ontving ik een een paar sportcompressiekousen en een paar sportcompressietubes (kousen zonder de voetjes). De tubes kun je dus combineren met je eigen hardloopsokken. Ik heb nu een paar keer gelopen met deze sportsokken. het wordt dan nu ook tijd voor het schrijven van een review over de sokken.

img_4458De sokken die ik heb ontvangen zijn een paar Performance Compression van het merk  Swedish Supporters en een paar Compression Calf Sleeves van het merk Gococo.

Zelf loop ik niet vaak met compressiekousen. Ik heb wel drie paar compressiekousen maar die knellen allemaal rond mijn enkels. Hierdoor trek ik meestal mijn gewone hardloopsokken aan.

 

Waarom zou je sportcompressiekousen kunnen dragen? Omdat ik dit zelf eigenlijk ook niet zo goed weet ben ik op de website van Butik21 eens gaan kijken wat zij hierover aangeven:  “Het dragen van steunkousen tijdens het sporten wordt steeds populairder, zowel onder topsporters als beginners. De compressie zorgt voor een goede ondersteuning van zowel benen als spieren en daarnaast wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Veel sporters ervaren dat zij beter presteren door het gebruik van steunkousen tijdens het sporten. 
Het dragen van steunkousen ná het sporten wordt ook aangeraden voor een sneller herstel. Ons advies is om de steunkousen niet meteen uit te trekken na het sporten, of een schoon paar aan te trekken na het douchen.

Steunkousen voor tijdens het sporten worden ook wel sportcompressiekousen genoemd. Deze steunkousen zijn speciaal ontwikkeld om te dragen tijdens het sporten. Deze steunkousen zijn vaak versterkt zodat ze minder snel slijten en ze zijn vaak van ander materiaal gemaakt; materiaal wat goed ademt en sneldrogend is.

swedish-supporters-swedish-supporters-sportcompresOver het snellere herstel kan ik niet heel veel zeggen. Ik heb het idee dat ik sowieso altijd redelijk snel herstel na het hardlopen. Ook heb ik weinig last van (kleine) blessures. Wel kan ik mijn mening geven over het comfort van deze sokken. Zitten ze lekker? Lopen ze lekker? Zoals ik in het begin van deze review aangaf, loop ik niet vaak met compressiekousen omdat ik ze niet lekker vind zitten. Ze knellen vaak rond mijn enkels en daar heb ik dan last van tijdens het lopen. Wat me meteen opviel bij de compressiekousen van het merk Swedish Supporters is dat ze nergens knellen. Ze zitten lekker en tijdens het lopen had ik niet door dat ik compressiekousen aan had. Ik heb ze nu meerdere keren gedragen en ze zitten erg lekker.

gococo-gococo-sport-sleeve-zwartOok de compressietubes van Gococo zitten lekker. Het voordeel van de tubes is dat je ze makkelijker aankrijgt. Compressiekousen krijg je toch iets minder makkelijk aan dan gewone hardloopsokken. Maar dat is alleen het aantrekken, als je ze eenmaal aan hebt zitten ze erg lekker. Ik vind het erg fijne sokken. zowel de compressiekousen als de compressietubes.

Neem zelf ook eens een kijkje op de webshop van Butik21.

3 gedachten over “Compressiekousen van Butik21”

  1. Ik draag ze regelmatig als ik tegen een blessure aan zit, maar ook als het koud is en tijdens lange autoritten. Ik kende dit merk niet. Ik ben benieuwd naar de slijtvastheid want op een of andere manier krijg ik gauw gaten in al mijn compressiesokken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s