Hardlopen

Wat is je meest gedenkwaardige hardloopmoment?

Als lid van het Brooks Run Happyteam werd ik afgelopen week verrast met een paar Brooks Adrenaline 20. Brooks heeft onlangs deze nieuwe versie van de Adrenaline uitgebracht. Met deze schoen vieren ze de 20e verjaardag van de Adrenaline GTS. Omdat een verjaardag gevierd moet worden, heeft Brooks een leuke wedstrijd georganiseerd, de GTS20 Year Drop. Met deze wedstrijd kun je 20 jaar lang ieder jaar een nieuw paar Adrenalines winnen en één persoon kan zelfs een reis winnen naar de Brooks Headquarters in Seattle.

Wat moet je doen om hier kans op te kunnen maken? Dit is heel simpel. Iedere loper heeft een verhaal. Zet jou verhaal op papier en uploadt het op deze site.

img_7809Natuurlijk kan ik zelf niet achterblijven met mijn verhaal. Ik heb er voor gekozen om voor mijn verhaal te starten met de volgende vraag: Wat is je meest gedenkwaardige hardloopmoment?

De afgelopen jaren heb ik verschillende mooie hardloopmomenten meegemaakt. Maar wat is mijn meest gedenkwaardige hardloopmoment? Natuurlijk was het afgelopen jaar heel indrukwekkend om mee te lopen met de marathon van Parijs. Heel bijzonder om hardlopend deze wereldstad te verkennen. Toch is dit niet mijn meest gedenkwaardige hardloopmoment. Terugkijkend op de afgelopen 8 jaar dat ik hardloop is er één moment dat me het meest is bijgebleven.

Dit is het moment dat ik in april 2016 over de finish kwam tijdens de marathon van Rotterdam. Mijn eerste marathon. Een half jaar lang heb ik hier naar toegewerkt. In dit half jaar waren er momenten dat ik er van overtuigd was dat ik de marathon nooit zou uitlopen. Voordat ik in 2012 begon met hardlopen had ik me eigenlijk nooit met sport bezig gehouden. Het lopen van een marathon zag ik daardoor ook altijd als iets wat totaal onmogelijk was. Nadat ik verschillende halve marathons had gelopen, merkte ik dat er toch wel wat meer in zat dan alleen deze afstand. Eind 2015 trok ik dan ook de stoute (hardloop)schoenen aan en schreef ik me in voor de marathon van Rotterdam. Met een trainingsschema uit de app “Hardlopen met Evy” begon ik me voor te bereiden op deze grote dag.

IMG_2085
marathon Rotterdam 2016

De marathon zelf was de eerste 35 kilometer één groot feest. Wat is Rotterdam een gezellige stad op de dag van de marathon. Overal stonden toeschouwers ons aan te moedigen. Het was één groot feest langs het parcours. Na 35 kilometer werd het toch wel een stuk zwaarder, maar ook die laatste kilometers waren te overzien. Uiteindelijk liepen we de Coolsingel op en kwam de finish in zicht. Ik heb van te voren niet kunnen bedenken hoe intensief het was om na 42,2 over de finish-streep te stappen. Ik wist niet wat me overkwam, maar wat was dit een emotioneel moment. Van het ene op het andere moment kwamen daar de tranen. Huilend stapte ik door het finishvak. Tranen van geluk, tot dan toe onderdrukte emoties. Nooit gedacht dat ik een marathon zou lopen. Wat was dit bijzonder. Deze finish is mijn meest gedenkwaardige hardloopmoment.

Wat is jullie meest gedenkwaardige hardloopmoment?

2 gedachten over “Wat is je meest gedenkwaardige hardloopmoment?”

  1. Mooi René! Mijn gedenkwaardigste was ook in Rotterdam in 2015. Niet mijn eerste, maar de eerste keer weer na mijn gezichtsoperaties. Dat ik weer een marathon kon lopen. Het trainen daarvoor was heilzaam voor mijn herstel. Het was echt een houvast en doel om terug te keren op de marathon.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s