Hardlopen

De halve marathon van Hengelo 2018

Twee weken geleden heb ik me alsnog ingeschreven voor de halve marathon van Hengelo. Omdat dit evenement 6 dagen voor de marathon van Rotterdam plaats vindt, heb ik er eerder niet aan gedacht om hier aan mee te lopen. Nu ik definitief besloten heb niet deel te nemen aan de marathon van Rotterdam, behoort dit evenement ineens wel weer tot de mogelijkheden. In 2014 en 2015 heb ik hier al de 15 kilometer gelopen als voorbereiding op de halve marathon in Enschede. Dit jaar was het tijd om ook in Hengelo voor de halve marathonafstand te kiezen. Aan de halve marathon deden dit keer maar ongeveer 350 deelnemers mee. Een redelijk kleinschalig, maar goed georganiseerd evenement. Dit jaar vond de halve marathon van Hengelo plaats op tweede paasdag. De zaterdag voor Pasen ben ik al vanuit Enschede naar Hengelo gefietst om mijn startbewijs op te halen.

Op zondag heb ik mijn wekker op 8 uur gezet. De start is om 11.00 uur. Twee uur de tijd om wakker te worden en te ontbijten, zodat ik rond 10.00 uur op mijn fiets naar Hengelo kan gaan. Mijn paasontbijt op tweede paasdag bestaat dan ook uit een feestelijke kom Brinta. 😉 Rond half 11 stap ik van mijn fiets bij het Fanny Blankers-Koenstadion. Het FBK-Stadion is zowel de start als de finish van alle afstanden van dit hardloopevenement. Iets voor 11 sta ik klaar in het startvak waar tegelijk de deelnemers aan de 5, 10, 15 en 21,1 kilometer van start gaan.  Om precies 11 uur gaat het startschot en na een rondje door het stadion gaan we Hengelo in. Eerst richting pretpark De Waarbeek om vandaaruit richting Twekkelo te rennen. Na ongeveer een kilometer hardlopen heb ik al door dat ik mijn schoenen niet goed heb vastgemaakt. Ik weet dat ik moet stoppen en mijn veters opnieuw moet strikken, maar eigenwijs als ik ben loop ik door. Na ongeveer 5 kilometer kom ik bij de eerste drankpost en na het drinken van een bekertje sportdrank besluit ik toch mijn schoenen iets strakker aan te doen. Ja, dit loopt inderdaad een stuk beter. Na 7½e kilometer splitsen de 15 kilometerlopers zich van de halvemarathonlopers  af. Met vlagen heb ik het zwaar. Na afloop van een halve marathon ben ik altijd vergeten hoe zwaar het kan zijn, maar tijdens het lopen word ik hier iedere keer weer aan herinnerd. Na ongeveer 16 kilometers zien we in de verte het FC Twente-Stadion opdoemen. Het einde is in zicht. Na het FC Twente-Stadion en de ijsbaan komt daar ook het FBK-Stadion in het zicht.  In iets minder dan 1 uur en 45 minuten loop ik over de finish. Moe, maar zeker voldaan. Sneller dan een maand geleden bij de CPCloop, maar niet de gehoopte 1 uur 38. Begin ik stiekem langzamer te worden? Als dit zo is, heeft het met mijn leeftijd te maken of moet ik ook voor de halve marathon maar weer eens met een schema gaan trainen? Sinds de marathon van Eindhoven loop ik vooral steeds waar ik op dat moment zin in heb. Geen structuur, geen opbouw.

Geheel onverwacht blijkt Arnold bij de finish te staan om mij binnen te halen. Dat is een leuke verrassing.

Bij de halve marathon van Hengelo helaas geen medaille, wel een tshirt als herinnering.

De halve marathon van Hengelo is een goed georganiseerde, redelijk kleinschalig hardloopevenement over een mooi parcours door het Hengelose buitengebied. Ik vind het een aanrader. Volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn. Het paasweekend waarin weer veel te veel gegeten werd ,heb ik toch nog sportief afgesloten. Hopelijk heb ik ook al iets van de extra paaskilo’s weg getraind!

4 gedachten over “De halve marathon van Hengelo 2018”

  1. Proficiat René met je mooie tijd ook al had je zelf op een PR gehoopt. Soms komt zoiets onverwacht maar meestal moet je er hard voor werken. Het hangt van veel dingen af dat weet je zelf ook. Geniet nou maar en geef jezelf gewoon een schouderklopje voor een goede prestatie. Je schoenen herstrikken kost tijd en haalt je uit je ritme. Het is niet alleen dat je dan nettotijd verliest maar je hartslag is ook hoger als je ontdekt dat er iets mis is en je focus ligt dan op hoe je dat kunt veranderen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie